Novým riaditeľom Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv sa stal Roman Dorčík

NETKY.SK • 3 Január 2024, 07:01 • 2 min
Novým riaditeľom Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv sa stal Roman Dorčík

Milana Dorčíka vymenovala od 1. januára 2024 ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinová.

slovakia

left justify in out

Dňa 31. decembra  2023 bol ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou odvolaný z funkcie riaditeľa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv PharmDr. Peter Potúček, PhD. 

Od 1. januára 2024 bol v zmysle § 129 ods. 1 zákona č. 362/2011 Z. z. o liekoch a zdravotníckych pomôckach v platnom znení  na tento post menovaný Mgr. Roman Dorčík, ktorý okrem iných pracovných skúseností pôsobil v rokoch 2016 až 2022 ako vedúci oddelenia výroby liekov a kontroly liekov na trhu, resp. ako vedúci sekcie inšpekcie ŠÚKL.  Študoval biotechnológie na Univerzite Cyrila a Metoda v Trnave a biomolekulárnu chémiu na Masarykovej univerzite v Brne.

Misiou ŠUKL je dohliadanie na bezpečnosť, účinnosť a kvalitu liekov a zdravotníckych pomôcok, šírenie osvety o ich správnom používaní a prispievanie tak ku zlepšovaniu verejného zdravia, informuje www.sukl.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MZ SR, Foto: ŠÚKL (Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies