Novým generálnym riaditeľom banky Zuno bude Oyvind Oanes

NETKY.SK • 8 Október 2013, 13:21 • 2 min
Novým generálnym riaditeľom banky Zuno bude Oyvind Oanes

BRATISLAVA - Raiffeisen Bank International (RBI) dnes vymenovala do funkcie nového generálneho riaditeľa ZUNO pre Slovensko a Českú republiku Oyvinda Oanesa.

slovakia

left justify in out

ZUNO je online banka RBI, ktorá na slovenskom trhu pôsobí od roku 2010. Rozhodnutie vedenia RBI nadobúda účinnosť od 1. novembra 2013. Oyvind Oanes bude pôsobiť na čele ZUNO, ktoré má ambíciu naďalej rásť a posilňovať svoju pozíciu na oboch trhoch. "Moja nová vedúca úloha potvrdzuje odhodlanie našich akcionárov a ich dôveru v online bankovníctvo, v moju osobu a v tím ZUNO, že dokážeme maximalizovať jeho potenciál," povedal nový šéf banky.

Raiffeisen Bank International sa podľa svojich vyjadrení zaväzuje naďalej podporovať rast banky Zuno na Slovensku a v Českej republike. "Veríme, že pod vedením Oyvinda Oanesa sa Zuno dostane na ďalšiu úroveň. Očakávame tiež, že znalosti z on-line bankovníctva, ktoré sme doteraz v Zuno zhromažďovali, budú efektívne využité v rámci celej skupiny, keďže sa začíname viac zameriavať na digitálne kanály," povedal člen predstavenstva Raiffeisen Bank International Aris Bogdaneris. 

Oyvind Oanes je pôvodom Nór, má 41 rokov a v Zuno pôsobí od januára 2012 ako marketingový riaditeľ. Doteraz viedol tímy marketingu, predaja a vývoja produktov. Počas svojho pracovného pôsobenia zastával vedúce marketingové pozície na rôznych trhoch v GE Money v Nórsku, Švajčiarsku a Rusku, ako aj rakúskej Bawag PSK. 

Zuno Bank je súčasťou rakúskej skupiny Raiffeisen Bank International, ktorá oznámila svoj zámer vstúpiť na trhy strednej a východnej Európy s novým modelom direct banky koncom roka 2009. Pilotná prevádzka banky Zuno odštartovala na Slovensku 1. augusta 2010, komerčnú prevádzku spustila 6. decembra 2010. Raiffeisen má na Slovensku skúsenosti so zavádzaním internetovej banky cez svoju dcéru Tatra banku. Tá v roku 2000 prišla na trh s čisto internetovou bankou Eliot. Jej činnosť však ukončila v roku 2005 po tom, čo podľa Tatra banky svoju edukačnú a marketingovú úlohu v oblasti internetového bankovníctva Eliot splnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies