Nový šampión Bellatoru McKee je na vrchole, zamieri do UFC?

NETKY.SK • 4 August 2021, 10:49 • 2 min
Nový šampión Bellatoru McKee je na vrchole, zamieri do UFC?

KALIFORNIA – Svet MMA v poslednom čase hovorí o fantastickej forme Antonia De Carla McKeeho, ktorý počas šiestich rokov medzi profesionálmi zatiaľ nespoznal premožiteľa. O služby 26-ročného bojovníka sa tak začala zaujímať spoločnosť UFC.

slovakia

left justify in out

Rodák z Kalifornie momentálne pôsobí v druhej najprestížnejšej MMA organizácii sveta Bellator, ktorá mu pred rokmi dala šancu a všetky profesionálne zápasy kariéry absolvoval práve tam. Svoj impozantný rekord 18 – 0 okorenil v noci zo soboty na nedeľu ziskom titulu v perovej váhe, keď si poradil s legendárnym Patríciom Freirem v 1. kole po úspešnom aplikovaní gilotíny. Okrem titulu si domov navyše odniesol milión amerických dolárov.

 

img

 

„Chcel som ho ukončiť štýlovo. Keď som ho začal škrtiť, vedel som, že je to ono. Po kope do hlavy som ho ešte zasiahol a videl som, že už nemôže pokračovať. Možno rozbehneme nejaké superfighty, s perovou divíziou som takmer hotový. Som najlepšou perovou váhou na svete, či už ide o UFC, ONE, FC alebo PFL. V banke mám milión a stavil by som ho na seba. Poďme teda dokázať nejaké veľké veci, poďme zmeniť tento šport, poďme zjednotiť tituly,“ vyjadril sa nový šampión na pozápasovej tlačovej konferencii a dal jasne najavo, že mu sebavedomie nechýba.

 

img

 

McKee po víťazstve a zisku titulu aktivoval tzv. šampiónsku klauzulu, ktorá mu predĺžila končiacu sa zmluvu s Bellatorom o ďalšie tri zápasy, hoci sa nechal počuť, že s prezidentom Scottom Cokerom zatiaľ o novom kontrakte nerokovali. A zatiaľ čo Bellator má eminentný záujem o udržanie svojej hviezdy, situáciu pozorne monitoruje Dana White z konkurenčnej UFC, ktorý chce do svojej organizácie privádzať tých najlepších bojovníkov planéty.

 

„V Bellatore toho môžem ešte veľa dokázať, túžim však po tom, aby sa o mňa spoločnosť postarala a ukázala mi, ako si ma váži. Myslím, že sa dohodneme. Naposledy som zarobil milión a nechcem urobiť krok späť. Musíme sa porozprávať o tom, čo bude. Rozmýšľam ako milionár, inšpiroval ma Floyd Mayweather. Čo sa týka UFC, je mi jedno, či sa tam dostanem o šesť mesiacov alebo o šesť rokov. Pokiaľ dostávam tučné šeky, som šťastný. Nikam sa neponáhľam.“

 

 

Ďalším veľkým zápasom v kariére mladého bojovníka by mohla byť odveta s Freirem, tentokrát o jeho titul v ľahkej váhe. McKee tento nápad podporuje, keďže by sa chcel stať dvojnásobným šampiónom Bellatoru a prepísať históriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies