Nový prezident FIFA Infantino nevie, koľko bude zarábať

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 07:47 • 2 min
Nový prezident FIFA Infantino nevie, koľko bude zarábať

ZÜRICH - V piatok zvolený nový prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Švajčiar Gianni Infantino (45) sa priznal, že nevie, koľko bude zarábať v pozícii šéfa svetového futbalu.

slovakia

left justify in out

"Do tejto chvíle neviem, aký bude môj plat. Mnohí mi možno neuveria, ale ešte som sa na to nepýtal, keďže do tejto funkcie som nešiel zo zámerom veľa zarábať, ale pomôcť," uviedol Infantino pre britské médiá. Z dostupných zdrojov sa vie iba to, že Infantino by mal zarábať menej ako jeho predchodca Sepp Blatter. Plat nedávno odstúpivšieho Blattera by mala FIFA zverejniť v marcovej finančnej správe.

 

Infantino v pondelok strávil prvý deň v novej funkcii v zürišskom sídle FIFA. Okrem iného si zahral futbal po boku zamestnancov FIFA aj dvoch bývalých najlepších hráčov sveta Taliana Fabia Cannavara a Portugalčana Luisa Figa. Dva 25-minútové zápasy v daždivom počasí a hmle mu na dobrej nálade neubrali. "Pekný deň za nami, ale odteraz nás čaká tvrdá práca," vravel nový šéf FIFA, ktorý by chcel do 90 dní rozbehnúť kampaň na rozbehnutie kandidátskeho procesu na MS 2026.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies