Taiwanské aerolínie EVA Air zrušili pre štrajk zamestnancov vyše 500 letov

NETKY.SK • 23 Jún 2019, 08:59 • 2 min
Taiwanské aerolínie EVA Air zrušili pre štrajk zamestnancov vyše 500 letov

TCHAJ-PEJ - Taiwanské aerolínie EVA Air v sobotu oznámili, že na budúci týždeň zrušia vyše 500 letov pre pretrvávajúci štrajk palubného personálu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

 

Opatrenie postihne viac než 10.000 ľudí. EVA Air je totiž jednou z dvoch hlavných taiwanských leteckých spoločností. Štrajk sa začal vo štvrtok a dosiaľ vyústil do zrušenia 328 letov, čo postihlo 66.000 pasažierov. Zrušené lety sa týkajú destinácií ako Severná Amerika, Európa, juhovýchodná Ázia a iné regióny.

 

Aerolínie zároveň oznámili, že nové rezervácie nebudú prijímať do 29. júna. Štrajk, do ktorého sa zapojilo vyše 1000 zamestnancov, má dôsledky pre približne polovicu dennej odbavovacej kapacity. Zamestnanci od štvrtka podnikajú okupačný štrajk pred sídlom spoločnosti v meste Tchao-jüan na severe Taiwanu.

 

Členovia odborov uviedli, že štrajk bude pravdepodobne dlhodobý, keďže manažment aerolínii nie je ústupný požiadavkám na denné príspevky a iné potreby štrajkujúceho palubného personálu.

 

Taiwanské ministerstvo dopravy zriadilo pohotovostnú skupinu, ktorá má na starosti riešenie vzniknutej situácie.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies