Novozvolený poľský prezident Duda sa v čase zverejnenia výsledkov modllil v kláštore v Čenstochovej

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 09:36 • 2 min
Novozvolený poľský prezident Duda sa v čase zverejnenia výsledkov modllil v kláštore v Čenstochovej

VARŠAVA - Novozvolený poľský prezident Andrzej Duda sa dnes o zverejnení konečných oficiálnych výsledkov volieb hlavy štátu dozvedel v Čenstochovej, kde sa v kláštore na Jasnej Hore modlil v spoločnosti hostiteľov.

slovakia

left justify in out

Víťaz rozhodujúceho druhého kola poľských prezidentských volieb sa tam zastavil cestou do Krakova, kde mal na večer naplánovanú návšteva na zámku Wawel. Chce sa tam pokloniť pamiatke maršala Józefa Pilsudského (1867-1935), bojovníka za nezávislosť a dvojnásobného poľského premiéra v medzivojnovom období, ako aj tragicky zosnulého prezidenta Lecha Kaczynského (1949-2010) a jeho manželky a položiť vence k ich sarkofágom.

 

Duda dnes opakovane avizoval, že vystúpi z opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS), pretože prezident musí byť nadstranícky, a zriekne sa i mandátu europoslanca. V tomto prípade je už známe aj meno jeho náhradníka.

 

O prvej zahraničnej ceste nového poľského prezidenta, ktorý by sa mal úradu ujať 6. augusta, sa zatiaľ iba špekuluje.

Vo vysielaní spravodajskej televízie TVN24 však dnes odznelo, že medzi prvými destináciami, kam by sa mal vybrať, by nemal chýbať Brusel - sídelné mesto Európskej únie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies