Nové výzvy MAS Podpoľanie podporia vzdelávanie a ubytovanie v CR

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 13:05 • 2 min
Nové výzvy MAS Podpoľanie podporia vzdelávanie a ubytovanie v CR

Nové výzvy MAS Podpoľanie podporia vzdelávanie a ubytovanie v CR

slovakia

left justify in out

Ďalšie dve výzvy na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok z Programu rozvoja vidieka SR 2007 - 2013 zverejnila v uplynulých dňoch Miestna akčná skupina (MAS) Podpoľanie. Oprávnené subjekty môžu žiadať o granty v oblasti vzdelávania a informovania a na podporu činností v oblasti vidieckeho cestovného ruchu (CR).
      Výzva v oblasti vzdelávania a informovania je určená pre subjekty pôsobiace v oblasti poskytovania vzdelávacích a informačných služieb. Môžu to byť štátne, príspevkové, rozpočtové či mimovládne organizácie.
      Podporiť sa môžu rôzne vzdelávacie a informačné aktivity určené pre podnikateľské subjekty a subjekty verejnej správy, posilňujúce rozvoj vidieckeho cestovného ruchu a diverzifikáciu poľnohospodárskych činností.
      Na výzvu je alkovaná čiastka 132.776 eur, pričom minimálna výška oprávnených výdavkov na predkladaný projekt je 3319 eur a maximálna je stanovená na 26.555 eur. Maximálna výška pomoci z EÚ pritom tvorí 80 % z celkových oprávnených výdavkov.
      Druhá výzva v oblasti vidieckeho cestovného ruchu podporí najmä subjekty pôsobiace v oblasti turizmu. Patria medzi ne fyzické osoby oprávnené podnikať v cestovnom ruchu alebo poľnohospodári, ktorých podiel z ročných tržieb z poľnohospodárskej prvovýroby na celkových tržbách je maximálne 30 %.
      Výzva podporuje rekonštrukciu a modernizáciu nízkokapacitného ubytovania do šiestich lôžok, výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu kempingového ubytovania a výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu doplnkových relaxačných zariadení.
      Na výzvu je stanovená minimálna výška oprávnených výdavkov na predkladaný projekt 3319 eur a maximálna výška 33.194 eur. Maximálna výška pomoci z EÚ pritom tvorí 80 % z celkových oprávnených výdavkov.
      Uzávierka prijímania projektov v kancelárii MAS Podpoľanie v Detve je 24. septembra 2010.
      MAS Podpoľanie získalo vlani na svoju činnosť a podporu projektov v oblasti cestovného ruchu v regióne Podpoľania finančnú dotáciu 2,08 milióna eur z programu LEADER Európskej únie, a to na obdobie piatich rokov.
      Prvé dve výzvy pre podpolianske mestá a obce združené v MAS vyhlásili na konci uplynulého a na začiatku tohto roka. Boli to výzvy na opatrenie Základné služby pre vidiecke obyvateľstvo a opatrenie Obnova a rozvoj obcí. Obe už boli uzatvorené a v súčasnosti sa čaká už len na podpis zmlúv v Poľnohospodárskej platobnej agentúre (PPA).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies