Nové objekty termálneho kúpaliska dajú do prevádzky v apríli

NETKY.SK • 1 Marec 2011, 08:26 • 2 min
Nové objekty termálneho kúpaliska dajú do prevádzky v apríli

Nové objekty termálneho kúpaliska dajú do prevádzky v apríli - Cestovanie Pre mesto Veľký Meder je rozvoj termálneho kúpaliska veľmi dôležitý a táto otázka patrí medzi priority mestského zastupiteľstva. Pre TASR to povedal primátor mesta Alexander Néveri

slovakia

left justify in out

img

Pre mesto Veľký Meder je rozvoj termálneho kúpaliska veľmi dôležitý a táto otázka patrí medzi priority mestského zastupiteľstva. Pre TASR to povedal primátor mesta Alexander Néveri s tým, že kúpalisko zabezpečuje pre viacerých občanov príjmy z cestovného ruchu.
"Miestnym podnikateľom, poskytovateľom ubytovania, pracovníkom reštauračných zaradení, ako aj rôznym malým obchodom zabezpečuje financie," konštatoval primátor s tým, že v posledných rokoch došlo k významnej investícii v sume osem miliónov eur. "Koncom apríla plánujeme odovzdať nové objekty, ktoré budú slúžiť hlavne na zimné využitie termálneho kúpaliska a zvýši sa aj kvalita poskytovaných služieb.
Termálne kúpalisko poskytuje obyvateľom mesta, ako aj občanom priľahlých obcí a regiónu formou permanentiek zľavnený vstup. "Pre darcov krvi mesto ponúka bezplatnú vstupenku do termálneho kúpaliska," priblížil Néveri. Mesto má záujem okrem turistov prilákať aj obyvateľov okolia. "V závislosti od dĺžky permanentky existujú rôzne typy zliav," zdôraznil.
Turisti prichádzajúci do kúpeľného mesta sa veľmi citlivo pozerajú na kvalitu poskytovaných služieb. Podľa slov primátora kvalitu nehodnotia len v areáli termálneho kúpaliska, ale veľmi kriticky vnímajú aj infraštruktúru a kvalitu služieb mimo objektu zariadenia. "Žiaľ, sú tu ešte rezervy," priznal Néveri. "Kvalita našich ciest, chodníkov nevyhovujú podmienkam kúpeľného mesta. Chýbajú nám finančné prostriedky na ďalšie pokračovanie. Preto sledujeme možnosti, zdroje financovania hlavne z fondov EÚ a pripravujeme rôzne projekty na ďalší rozvoj mesta," uviedol primátor a pripomenul, že jeden z projektov na rekonštrukciu centrálnej zóny mesta už bol schválený. "Chceme obnoviť spevnené plochy a rekonštruovať centrálny park a verejné osvetlenie v strede mesta vo výške 670.000 eur," zdôraznil Néveri. Dodal, že v súčasnosti zabezpečujú verejné obstarávanie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies