Nové MIDI autobusy budú jazdiť na linkách do Lamača

NETKY.SK • 24 Máj 2015, 10:49 • 2 min
Nové MIDI autobusy budú jazdiť na linkách do Lamača

BRATISLAVA - V Dopravnom podniku Bratislava (DPB) pribudli ďalšie nové autobusy, tentoraz ide o päť 10-metrových autobusov kategórie MIDI.

slovakia

left justify in out

Dopravný podnik ich plánuje nasadiť na linky 123, 23, 130 a 30, ktoré premávajú do Lamača, alebo podľa aktuálnej potreby. Do premávky budú nové autobusy nasadené počas budúceho týždňa, hneď, ako Dopravný podnik vybaví potrebnú dokumentáciu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.


Prvé desaťmetrové autobusy MIDI Solaris Urbino začali premávať v uliciach Bratislavy vlani v októbri. Vtedy DPB vysúťažil päť týchto nízkopodlažných vozidiel a s využitím opcie pribudlo do vozoparku ďalších päť kusov. Nové autobusy majú 75 miest na sedenie, sú nízkopodlažné a vyrobené z nerezovej ocele. Súčasťou vozidiel je aj kamerový systém doplnený o záznamové zariadenie a tiež informačný systém a označovače cestovných lístkov, možno tu osadiť aj čítačky čipových kariet. Okrem toho sú nové autobusy vybavené modernejším pohonom, nechýba ani klimatizácia. Nové midibusy sú vybavené aj systémom pre komunikáciu slabozrakých cestujúcich s vodičom. Systém po aktivácii oznámi cestujúcemu, v akom spoji sa nachádza a ktorým smerom linka ide, vodičovi zase nahlási nástup slabozrakého cestujúceho. Nové midibusy do Bratislavy dodala firma Solaris Bus & Coach S.A. za 1,92 milióna eur.


Nákup nových autobusov schválili bratislavskí mestskí poslanci koncom roka 2013. Okrem MIDI autobusov Dopravný podnik nakúpil aj krátke autobusy a kĺbové autobusy. Dovedna aj s opciami by v Dopravnom podniku malo pribudnúť 100 nových autobusov, nakupované sú na úver.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies