Nováčik z Dunajskej Stredy chce byť v Corgoň lige prínosom

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 18:51 • 2 min
Nováčik z Dunajskej Stredy chce byť v Corgoň lige prínosom

DUNAJSKÁ STREDA - Po roku absencie a úspešnom účinkovaní v II. lige bude futbalový klub DAC 1904 Dunajská Streda opäť hrať medzi slovenskou elitou.

slovakia

left justify in out

Tím zo Žitného ostrova vyhral uplynulý ročník druholigovej súťaže napokon so štvorbodovým náskokom pred ŽP Šport Podbrezová (prvenstvo si vybojoval už v predstihu - tri kolá pred záverom, pozn.) a znova sa predstaví v Corgoň lige. "Ako nováčik chceme byť prínosom pre najvyššiu súťaž. Po šiestich - siedmich kolách sa uvidí, na čo máme a čo by sme mohli dosiahnuť. Naším prvoradým cieľom do nastávajúceho ročníka Corgoň ligy je však záchrana," uviedol na štvrtkovej popoludňajšej tlačovej konferencii generálny manažér FK DAC 1904 Dunajská Streda Dušan Chytil. Ten ďalej poznamenal, že v klube pracujú s rozpočtom 800 000 eur.

Trénerom FK DAC aj na sezónu 2013/2014 zostal Mikuláš Radványi, ktorý skonštatoval: "Na rozdiel od ostatných účastníkov Corgoň ligy sme mali menej času na prípravu, keďže sme končili minulý súťažný ročník neskôr. Príprava bola veľmi krátka, za tri týždne sa nedajú urobiť zázraky. Chceme však prilákať divákov do hľadiska atraktívnou hrou."

V dunajskostredskom kádri nastali zmeny. Mužstvo po skončení hosťovania opustili Martin Polaček, Ján Malec, Štefan Gerec, Tomáš Gerát a Michal Kutlík. Na druhej strane v tíme privítali poltucet hráčov, pribudla šestica Andrej Fišan, Ivan Hodúr, Erik Ujlaky, Ákos Szarka, Michal Dian a Andrej Pernecký. "Z novicov je určite najskúsenejší Hodúr, ktorý prichádza z Trnavy. Dúfam, že v strede poľa dá hre nášho tímu myšlienku a pomôže mužstvu," vyjadril sa kouč M. Radványi na margo 33-ročného bývalého slovenského futbalového reprezentanta a doplnil: "Chceli by sme ešte získať dvoch hráčov. Verím, že potom bude káder vyvážený. Dúfam, že zostane Michal Gašparík, ktorý rokuje s vedením klubu. Záujem máme aj o Jána Petráša z Myjavy, s ním sme dohodnutí na podmienkach. Uvidíme, či sa stihne vybaviť jeho štart už v piatkovom úvodnom súboji novej sezóny."

Ouvertúru absolvujú futbalisti Dunajskej Stredy na ihrisku úradujúceho šampióna ŠK Slovan Bratislava, výkop je 12. júla o 19.30 h. Podľa dohody nemôžu v drese DAC nastúpiť proti "belasým" Branislav Obžera ani Ákos Szarka. "Kabína je pripravená. Slovan je Slovan, každý sa chce proti majstrovi vytiahnuť. Na novú súťažnú sezónu sa tešíme, vynasnažíme sa v nej uspieť," poznamenal skúsený 32-ročný ofenzívny stredopoliar Branislav Fodrek.

Dunajskostredčania odohrali v rámci letnej prípravy šesť duelov, v ktorých dvakrát zvíťazili, remizovali i prehrali, s aktívnym skóre 15:9.

Káder FK 1904 DAC Dunajská Streda v nadchádzajúcej sezóne 2013/2014:

Brankári: Andrej Fišan, Andrej Pernecký
Obrancovia: Marek Božoň, Lukáš Beňo, Jean Paul Boya Ntsogo, Miroslav Sedlák, Peter Majerník, Tomáš Huber
Stredopoliari: Tomáš Lénárth, Juraj Kuráň, Ivan Hodúr, Branislav Obžera, Stanislav Velický, Goran Antunovič, Erik Ujlaky, Branislav Fodrek, Michal Dian, Radim Diviš
Útočníci: Dušan Nulíček, Petr Hošek, Ákos Szarka

Zmeny v kádri:

príchody: Andrej Fišan (Táborsko), Ivan Hodúr (Spartak Trnava), Erik Ujlaky (Sparta Praha), Ákos Szarka (Slovan Bratislava - hosťovanie), Michal Dian (Spartak Myjava - hosťovanie), Andrej Pernecký (Viktoria Žižkov)

odchody: Martin Polaček (ŠK Slovan Bratislava - návrat z hosťovania), Ján Malec (FK Senica - návrat z hosťovania), Štefan Gerec, Tomáš Gerát, Michal Kutlík (MFK Ružomberok - všetci návrat z hosťovania)

Realizačný tím:
Tréner: Mikuláš Radványi
Asistent trénera: Jozef Olejník
Tréner brankárov: Szilárd Kantár
Generálny manažér a vedúci mužstva: Dušan Chytil



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies