Nová národná mena Venezuely bude viazaná na kryptomenu Petro

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 09:00 • 2 min
Nová národná mena Venezuely bude viazaná na kryptomenu Petro

CARACAS – Venezuela v blízkej budúcnosti nahradí svoju národnú menu bolivar za novú, ktorá by mala byť viazaná na kontroverznú kryptomenu Petro.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prezident Nicolas Maduro oznámil, že nová mena bolívar soberano by sa mala dostať do obehu 20.augusta 2018.

 

Okrem toho, že nový bolivar bude viazaný na kryptomenu Petro, ktorá je krytá zásobami ropy a bola vydaná vo februári tohto roku, Maduro tiež vyhlásil, že bolivar soberano bude mať o päť núl menej ako súčasný bolivar fuerte.

 

img

 

Tento krok má pomôcť zastaviť rastúcu infláciu v krajine, ktorá by mala v tomto roku dosiahnuť astronomických milión percent.

 

"Ekonomická rekonverzia sa definitívne začne 20.augusta vydávaním nového Sovereign Bolivar, ktorý bude naviazaný na Petro," povedal prezident Maduro.

 

Maduro tiež vyhlásil, že nová mena radikálne zmení finančnú situáciu v krajine a dodal: "Máme správnu predstavu o tom, aká by mala byť ekonomická budúcnosť Venezuely a dosiahneme ju."

 

Napriek tomu, že kryptomena Petro bola kongresom pod vedením opozície vyhlásená za nelegálnu ešte pred jej spustením, tak sa jej darí prenikať do národných financií, keďže prezident sa snaží zabezpečiť jej využitie v celej spoločnosti.

 

img

Nicolas Maduro

 

Vo februári Maduro požiadal banky v krajine, aby ťažili a používali Petro. Rovnako nariadil niekoľkým štátom vlastneným spoločnostiam, aby previedli percento svojich predajov a nákupov do Petra, okrem ďalších iniciatív zameraných na podporu jeho využívania.

 

Maduro pôvodne vyhlásil, že bude vydaných približne 100 miliónov Petro v hodnote asi šesť miliárd dolárov na prekonanie finančných sankcií uložených Spojenými štátmi. Odpoveď USA prišla už v marci, keď prezident Donald Trump podpísal výkonný príkaz, ktorý uvalil nové sankcie voči Venezuele kvôli kryptomene Petro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies