Jazda bez snehových reťazí sa mu nevyplatila, deportovali ho z krajiny

NETKY.SK • 11 Február 2021, 18:06 • 2 min
Jazda bez snehových reťazí sa mu nevyplatila, deportovali ho z krajiny

KODAŇ - Nórske úrady deportovali vodiča nákladného auta, ktorý nemal povinné snehové reťaze. Polícia muža zastavila dva razy v priebehu hodiny v blízkosti mesta za Severným polárnym kruhom.

slovakia

left justify in out

Vodič, ktorý sa nesmie dva roky vrátiť do Nórska, bol podľa policajného hovorcu Pera Öyvinda Skogma "ľahkomyseľný k podmienkam, ktoré predstavujú veľké nebezpečenstvo".

 

img

 

Dvakrát za hodinu
Ako vo štvrtok informovala polícia, hliadka najprv vodiča zastavila, keď smeroval do centra mesta Tromsö a nariadili mu, aby si na kolesá nasadil reťaze. Zakrátko ho zastavili opäť na neďalekom moste.

 

Povinnosť aj keď nie je sneh 
V Nórsku musia vodiči ťažkých vozidiel povinne používať snehové reťaze od polovice novembra do konca marca, bez ohľadu na stav vozovky.

 

img


Úrady nezverejnili totožnosť ani národnosť muža, ktorý musel okrem deportácie zaplatiť aj pokutu 11-tisíc nórskych korún (v prepočte približne 1070 eur). Z krajiny ho eskortovali v stredu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies