Nová aplikácia sabinovským policajtom pomáha pri prevencii

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 11:29 • 2 min
Nová aplikácia sabinovským policajtom pomáha pri prevencii

BRATISLAVA - Sabinovskí mestskí policajti začali využívať novú on-line aplikáciu, ktorá im pomáha zvyšovať efektívnosť hliadkovej činnosti a zároveň zvyšuje bezpečnosť príslušníkov Mestskej polície priamo v teréne.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA náčelník polície Martin Jurko, nová aplikácia slúži k vytváraniu a správe elektronických informácií o udalostiach, ktoré rieši mestská polícia, prípadne sú súčasťou ich činnosti. „Za pomoci služobného telefónu s pracovnou aplikáciou, mestský policajt má k dispozícii viac času na hliadkovanie v teréne. Príslušník mestskej polície má vďaka dátovým prenosom on-line prístup ku všetkým relevantným dátam vyplývajúcim zo zákona. GPS lokalizácia a napojenie na základné registre mesta, umožňuje vkladať priestupky, lustrovať osoby a vozidlá priamo v teréne cez internetové pripojenie v mobilnom zariadení – notebooku, tablete alebo smartfóne,“ vysvetlil.


Jednou z výhod systému podľa Jurka je to, že polícia získava cenné a užitočné informácie o tom, aká je bezpečnosť v jednotlivých lokalitách mesta a darí sa lepšie koordinovať činnosť hliadok polície. „Mapa kriminality je vytváraná automaticky na základe zadávania udalostí, či už priestupkov, trestných činov ako aj iných deliktov priamo v teréne za pomoci GPS. Týmto spôsobom ako náčelník viem čo, kedy a kde presne moji ľudia riešia. Informačný systém mi v porovnaní s minulosťou umožňuje efektívne riadiť a koordinovať činnosť príslušníkov mestskej polície ,“ povedal.


Kvalitnejšie podmienky pre prácu policajtov podľa Jurka znamenajú lepšie plnenie úloh a cieľov na poli prevencie kriminality a zvyšovanie bezpečnosti v meste. „Dnes nám IS MP Manager vďaka inteligentnému filtru okrem iného poskytuje cenné informácie, ako sú napr. aké priestupky sa vyskytli za posledné obdobie v danej lokalite. Potom prirodzene zvyšujeme intenzitu našej práce v týchto lokalitách. Pokiaľ je hliadka prítomná v zvolenej lokalite, vnímame, že táto forma prevencie prináša svoje pozitívne výsledky,“ zdôraznil náčelník polície.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies