Španielsko pátra po viac než 300 migrantoch plaviacich sa na Kanárske ostrovy

NETKY.SK • 10 Júl 2023, 10:30 • 2 min
Španielsko pátra po viac než 300 migrantoch plaviacich sa na Kanárske ostrovy

MADRID - Španielske úrady pátrajú po viac než 300 migrantoch, ktorí sa plavili na troch lodiach zo Senegalu na Kanárske ostrovy.

slovakia

left justify in out

Na cestu sa plavidlá vydali z prístavu Kafoutine na juhu Senegalo a ich cieľom bolo približne 1700 kilometrov vzdialené Tenerife na Kanárskych ostrovoch. Dve z lodí, jedna so 65 a druhá s 50 až 60 osobami na palube sú nezvestné už 15 dní, odkedy vyplávali zo Senegalu, uviedla pre Reuters Helena Malenová z organizácie Walking Borders, ktorá sa venuje pomoci migrantom. Tretia loď opustila Senegal 27. júna s približne 200 osobami na palube.

 

Príbuzní osôb na lodiach o nich podľa Malenovej nemajú žiadne správy, odkedy vyplávali. Kanárske ostrovy sú hlavným cieľom migrantov, ktorí sa chcú dostať do Španielska, pripomína Reuters. Najviac takýchto pokusov zaznamenávajú úrady počas leta. Migračná trasa zo subsaharskej Afriky cez Atlantický oceán je jedna z najnebezpečnejších na svete, píše tento denník. Vlani prišlo o život najmenej 559 osôb vrátane 22 detí pri pokusoch dostať sa na Kanárske ostrovy, píše Reuters s odvolaním sa na Medzinárodnú organizáciu pre migráciu (IMO).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies