Nórsko pre migračnú vlnu predĺžilo hraničné kontroly až do novembra

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 16:34 • 2 min
Nórsko pre migračnú vlnu predĺžilo hraničné kontroly až do novembra

OSLO - Nórsko bude vykonávať kontroly na svojich hraniciach s Dánskom, Nemeckom a Švédskom až do 11. novembra, a to napriek výraznému poklesu počtu žiadateľov o azyl. Oznámila to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nórsko, ktoré nie je členskou krajinou EÚ, ale patrí do schengenskej zóny, zaviedlo hraničné kontroly vlani v novembri s cieľom obmedziť počet utečencov. Podobné opatrenia zaviedli aj úrady v susednom Švédsku, Dánsku a Nemecku.

 

Za celý rok 2015 prišlo do Nórska viac ako 31.000 žiadateľov o azyl. Od januára do mája tamojšie úrady zaregistrovali len 1400 migrantov, prevažne zo Sýrie, Iraku, Eritrey, Somálsku a Etiópie.

Na nórskych hraniciach sa vykonávajú pasové kontroly. Preverovaní sú všetci cestujúci, ktorí prichádzajú do Nórska trajektom z Dánska, Švédska a Nemecka. Vo vlakoch a autobusoch sa uskutočňujú náhodné kontroly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies