Nórske Oslo je proti usporiadaniu olympíjskych hier v roku 2022

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 09:05 • 2 min
Nórske Oslo je proti usporiadaniu olympíjskych hier v roku 2022

OSLO - Takmer polovica obyvateľov nórskej metropoly Oslo je proti zámerom usporiadať v okolí mesta v roku 2022 zimné olympijské hry.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z júnového prieskumu denníka Klassekampen, ktorý výsledky zverejnil vo štvrtok. Tamojšie úrady predbežne odsúhlasili kandidatúru na usporiadanie prestížneho športového podujatia, no požiadali obyvateľov metropoly, aby sa k tomu vyjadrili v nezáväznom referende. To sa bude konať popri septembrových parlamentných voľbách. Podľa aktuálneho prieskumu verejnej mienky by hry odmietlo viac ako 48 percent opýtaných. Opačný názor vyslovilo takmer 43 percent spomedzi 800 respondentov.

O zimné olympijské hry 2022 sa okrem nemeckého Mníchova, španielskej Barcelony plánuje uchádzať aj francúzske mesto Nice či bosnianske Sarajevo. Silným kandidátom by však bola predovšetkým spoločná slovensko-poľská iniciatíva, o ktorej sa ešte definitívne nerozhodlo. Rovnako je na tom aj švédsky Štokholm.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies