Nórska loď dorazila do oblasti, kde by mohli byť trosky malajzijského lietadla

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 13:19 • 2 min
Nórska loď dorazila do oblasti, kde by mohli byť trosky malajzijského lietadla

OSLO- Do južnej časti Indického oceánu, kde satelity zaznamenali dva plávajúce objekty, ktoré by mohli patriť nezvestnému malajzijskému dopravnému lietadlu, dorazila dnes nórska nákladná loď špecializovaná na prepravu áut.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra Reuters, ktorá citovala majiteľa lode.
      

Loď Höegh St. Petersburg sa plavila z Madagaskaru do Melbourne, keď dostala od austrálskych orgánov žiadosť, aby pomohla preskúmať objekty, ktoré satelity zaznamenali pred štyrmi dňami v jednom z najodľahlejších cípov sveta, asi 2500 kilometrov na juhozápad od austrálskeho mesta Perth.
      

"Dostali sme žiadosť austrálskych orgánov, aby sme oblasť prehľadali, a budeme nápomocní, pokým to bude potrebné," vyhlásil hovorca lodného autodopravcu Höegh Autoliners, Kristian Olsen.
      

Nórska lodná asociácia pre agentúru Reuters uviedla, že loď priplávala do oblasti ako prvá dnes asi o 9.00 h SEČ.
      

Väčší z dvojice predmetov je podľa austrálskych expertov približne 24-metrový a vznáša sa vo vode niekoľko tisíc metrov hlbokej. Druhý premet je asi päťmetrový.
      

Vyšetrovatelia ešte nevylúčili možnosť, že za zmiznutím lietadla s 239 ľuďmi na palube môže byť nejaká katastrofická udalosť, povedal dnes malajzijský minister dopravy Hishammuddin Hussen. Odpovedal na otázku, či ešte zvažujú aj možnosť nehody, napríklad prudký pokles tlaku v kabíne.
      

"Čierna skrinka nám poskytne viac informácií," dodal.
      

Malajzijský premiér Nadžíb Razak v sobotu vyhlásil, že zmiznutie Boeingu 777-200 bol úmyselný čin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies