Nominantom SaS na šéfa NBÚ by mal byť sudca Juraj Kliment

NETKY.SK • 3 Jún 2011, 08:15 • 2 min
Nominantom SaS na šéfa NBÚ by mal byť sudca Juraj Kliment

Nominantom SaS na šéfa NBÚ by mal byť sudca Juraj Kliment

slovakia

left justify in out

img

Najnovším nominantom SaS za šéfa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) by sa mal podľa Nového času stať sudca Najvyššieho súdu Juraj Kliment. Osobná tajomníčka predsedu SaS Richarda Sulíka nechcela na tieto informácie reagovať.
      Kliment by bol už tretím kandidátom tejto strany, ktorá je na základe koaličnej dohody politicky zodpovedná za riaditeľa NBÚ. Najskôr navrhovala Jána Stana, avšak ten bol pre zvyšných vládnych partnerov neprijateľný, keďže pracoval v SIS v čase, keď ju viedol Ivan Lexa.
      Nominanta Petra Paludu potvrdil Sulík 2. mája. Paluda, ktorý je známym kritikom predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina, začal avizovať, že by sa vo funkcii šéfa NBÚ mohol pozrieť na bezpečnostnú previerku Harabina, ktorú získal ešte ako minister spravodlivosti. Takéto predčasné vyhlásenia sa nepáčili SDKÚ-DS. Okrem toho mali ešte ďalšie tri dôvody, prečo Paludu odmietali. Išlo o jeho súdny spor so štátom o vlastné peniaze, spôsob oznámenia jeho kandidatúry najskôr médiám a až potom koaličným partnerom a pochybovali aj o jeho manažérskych a odborných schopnostiach. Napriek tejto kritike ho premiérka a podpredsedníčka SDKÚ-DS Iveta Radičová považovala za vhodného kandidáta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies