Bratislavská záchranka hľadá nových zamestnancov. Koľko zarobia?

NETKY.SK • 18 Február 2022, 13:35 • 2 min
Bratislavská záchranka hľadá nových zamestnancov. Koľko zarobia?

BRATISLAVA - Záchranka má dlhodobo nedostatok zdravotníckeho personálu, preto sa snaží prilákať nových záujemcov. Organizácia sa rozhodla, že zverejní, koľko jej zamestnanci zarábajú.

slovakia

left justify in out

Priemerný plat zdravotníckeho záchranára bol v roku 2021 vo výške 2 376 eur. V rovnakom roku bol priemerný plat lekára v ZZS Bratislava 4 918 eur a priemerný plat vodiča ambulancie 1 792 eur.

 

img

 

„V Bratislavskom kraji, kde dlhodobo pociťujeme najväčší nedostatok kolegov, mali záchranári, aj vďaka príplatku za prácu v tomto kraji, vyjednanému v Kolektívnej zmluve organizácie, v minulom roku priemerný plat vo výške 2 695 eur,“ uviedol riaditeľ ZZS Bratislava Michal Kováčik.

 

Prečítajte si tiež: Ministerstvo rozhodlo v prípade návštev u Borisa Kollára v nemocnici

 

Zdravotná záchranná služba Bratislava poskytuje zdravotnú starostlivosť pri ohrození zdravia a života v Banskobystrickom, Bratislavskom, Nitrianskom, Trenčianskom, Trnavskom a v Žilinskom kraji. V minulom roku zasahovala v takmer 162 000 prípadoch. Uskutočňuje primárne aj sekundárne výjazdy medzi nemocničnými zariadeniami.

 

 

Možno vás zaujme: Ministerstvo vypočulo pacientov a lekárov. Zmenilo predpisovanie liekov




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies