Noah a Sophia viedli rebríček obľúbenosti mien pre deti

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 18:22 • 2 min
Noah a Sophia viedli rebríček obľúbenosti mien pre deti

WASHINGTON - Noah (Noe) sa stal v roku 2013 najobľúbenejším chlapčenským menom v Spojených štátoch a predbehol aj meno Jacob, ktoré sa na vrchole držalo 14 rokov.

slovakia

left justify in out

Najobľúbenejším dievčenským menom bola vlani Sophia, už tretí rok po sebe. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.
     

Americký úrad sociálneho zabezpečenia (SSA) oznámil, že po Noahovi boli ďalšími chlapčenskými menami v rebríčku obľúbenosti Liam, Jacob, Mason a William. Dievčenské mená, ktoré nasledovali po Sophii, boli Emma, Olivia, Isabella a Ava.
     

Nárast mien Noah a Liam zdôrazňuje trend k jemnejšie znejúcim menám, povedala Laura Wattenbergová, ktorá vytvorila webovú stránku Babynamewizard.com.
     

"Keď porovnáte Jacob - s jeho tvrdými, dôraznými spoluhláskami - s Noahom a Liamom - naozaj môžete vidieť, aký je trend," vysvetlila Wattenbergová.
     

Dodala, že najpopulárnejšie mená nedostane v USA toľko detí, ako to bývalo. Napríklad vlani dali rodičia meno Noah len niečo vyše 18.000 deťom. V roku 1950, keď bol menom "číslo jeden" James, dostalo toto meno viac ako 86.000 novorodencov.
     

Minulý rok dostalo v USA meno Sophia približne 21.000 dievčatiek. V roku 1950 nazvali vyše 80.000 dievčat Linda, čo bolo vtedy najobľúbenejšie meno roka.
     

V minulosti si rodičia vyberali mená z dosť presne definovaného zoznamu, povedala Wattenbergová. Vysvetlila, že po stáročia dominovali mená britskej kráľovskej rodiny - John a Mary či James a Elizabeth. V súčasnosti sa používajú mená zovšadiaľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies