Po ničivých víkendových nárazoch vetra je na strednom Slovensku bez elektriny už len hŕstka domácností

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 22:12 • 2 min
Po ničivých víkendových nárazoch vetra je na strednom Slovensku bez elektriny už len hŕstka domácností

ŽILINA - Od víkendovej smršti, ktorá sa prehnala našou krajinou elektrikári ešte stále riešia výpadky v niektorých lokalitách. Dnes v noci to bude už len desiatka ľudí bez elektriny. Hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD), Žilina Miroslav Gejdoš o tom informoval počas dnešných večerných hodín.

slovakia

left justify in out

"Počas dnešného dňa pokračovalo na strednom Slovensku obnovovanie dodávok elektriny po víkendovej víchrici. V priebehu dňa pribudli i dve nové poruchy na vedeniach vysokého napätia." 

 

img

Hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD), Žilina Miroslav Gejdoš

 

"V noci sa bude musieť zaobísť bez elektrickej energie 80 odberných miest. Najviac, 40, je ich vo Veľkom Rovnom v okrese Bytča, 30 v Dobroči na Kaškovom Laze v Lučeneckom okrese a 10 v Klenovci, v časti Skorušina, v okrese Rimavská Sobota. K výpadkom elektriny v Dobroči a Klenovci došlo dnes," konštatoval Gejdoš s tým, že na príčine sú stromy spadnuté na vedenie vysokého napätia.

 

img

Klenovec, časť Skorušina, okres Rimavská Sobota

 

Napriek maximálnej snahe pracovníkov SSD, ktorí sa snažili problémy s elektrinou vyriešiť už počas dnešného dňa, budú musieť obyvatelia v spomínaných lokalitách vydržať ešte jednu noc bez elektrického napojenia. Náročné podmienky a ťažký zničený terén, ktorý po sebe víchrica zanechala sťažili robotníkom aj presun k zničenému elektrickému vedeniu. 

 

img

 

"Náročné podmienky, v ktorých energetici zo SSD od víkendu pracujú, ilustruje i dnešná výmena zlomených stĺpov v lyžiarskom stredisku Kubínska Hoľa. Aby mohli odstrániť zlomené a postaviť nové, potrebovali sa na miesto dostať s plošinou a traktorom kľučkujúc niekoľko sto metrov pomedzi stromy v lese" dodal Gejdoš.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies