Nízkonákladové aerolinky Ryanair prekonali svoj minuloročný zisk

NETKY.SK • 4 Február 2019, 16:08 • 2 min
Nízkonákladové aerolinky Ryanair prekonali svoj minuloročný zisk

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair prekonala v poslednom štvrťroku 19,6 milióna eur, oznámila v pondelok firma. Dôvodom je narastajúca konkurencia, ktorá Ryanair núti zlacňovať ceny leteniek.

slovakia

left justify in out

Ryanair prepravil počas posledných troch mesiacov minulého roka 32,7 milióna pasažierov oproti 30,4 milióna o rok skôr. Výnosy narástli o deväť percent na 1,53 miliardy eur.

 

Firma očakáva, že celoročný zisk za obdobie do konca marca klesne až o 31 percent na čiastku medzi 1,0 miliardy a 1,1 miliardy eur. Na vine je viac faktorov - od letných štrajkov, vyšších cien ropy až po príliš veľkú ponuku krátkych letov v Európe.

 

 

A ceny leteniek sa podľa predpokladov manažmentu hneď tak nespamätajú. "Nezdieľame optimistický výhľad niektorých konkurentov, že letenky v lete 2019 zdražia,” uviedla v pondelok firma.

 

Ryanair tiež oznámil, že v lete budúceho roka z čela vedenia po 22 rokoch odíde David Bonderman. Naopak dlhoročnému šéfovi Michaelovi O'Learymu bola zmluva predĺžená o ďalších päť rokov, hoci ponuku na septembrovom valnom zhromaždení okomentoval slovami: "Nie som si istý, či to poteší pani O'Learyovú.” Na čele spoločnosti, ktorá lieta do desiatok krajín, O'Leary stojí 24 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies