REPORTÁŽ: Premiér netúži spolupracovať s Petrom Pellegrinim

NETKY.SK • 10 Jún 2020, 16:00 • 2 min
REPORTÁŽ: Premiér netúži spolupracovať s Petrom Pellegrinim

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič (OĽaNO) netúži spolupracovať s Petrom Pellegrinim. Ten podľa Matoviča 20 rokov poctivo kryl mafiu a jeho história svedčí o tom, že stál poctivo na jej strane.

slovakia

left justify in out

 

Predseda vlády to uviedol na tlačovej konferencii po rokovaní vlády. Reagoval tak na odchod Pellegriniho zo strany Smer-SD.

 

Podľa neho len vymenil kabát

"Pre mňa osobne sú ľudia, ktorí páchajú zločiny a ľudia, ktorí ich kryjú, rovnako pochybní. Tým že Pellegrini veky slúžil mafii v slovenskej politike, nemá právo tvrdiť, že je nový a je obrodou Slovenska," povedal s tým, že je to ten istý človek a "zmení len kabát".

 

Premiér pripomenul, že sa snaží pred voľbami aj po voľbách hovoriť to isté. "Keď sme povedali, že nebudeme spolupracovať so Smerom, odnožami alebo nejakými klonmi Smeru, tak nebudeme spolupracovať," poznamenal.

 

Pellegrini v stredu oznámil, že končí v strane Smer-SD. Viac s ňou nespája svoju politickú budúcnosť, vzdáva sa funkcie jej podpredsedu a značku Smer-SD podľa vlastných slov necháva "otcovi zakladateľovi", predsedovi Robertovi Ficovi.

 

Nevylúčil založenie novej strany, nechce prevziať už existujúci subjekt. Naďalej chce ísť cestou sociálnej demokracie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies