Vplyvného podnikateľa Jozefa Brhela previezli zo psychiatrie na súd, ten rozhodne o jeho ďalšej väzbe

NETKY.SK • 5 Február 2021, 12:04 • 2 min
Vplyvného podnikateľa Jozefa Brhela previezli zo psychiatrie na súd, ten rozhodne o jeho ďalšej väzbe

PEZINOK – Podnikateľ Jozef Brhel vypovedá na Špecializovanom súde v Pezinku.

slovakia

left justify in out

Brhel je obvinený z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a z prijímania úplatkov. Z ružinovskej nemocnice obvineného previezli na výsluch do Pezinka. Na psychiatrické oddelenie ho previezli ešte v utorok (2. februára) po výsluchu na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA).

 

Brhel sa sám prihlásil na polícii

Vplyvný podnikateľ a údajný podporovateľ a sponzor strany SMER-SD skončil v putách potom, čo sa ho pri akcii Mýtnik nepodarilo zastihnúť doma a sám sa prihlásil na polícii, keď sa vrátil zo zahraničia.

 

Ako uvádza portál tvnoviny, podnikateľ sa mal sám rozhodnúť o tom, že sa postaví pred sudkyňu ŠTS a poskytne výpoveď.

 

Výsluch bol naplánovaný na 11:00 hodinu, pričom ešte dnes by mala sudkyňa rozhodnúť o tom, či bude Brhel stíhaný na slobode alebo väzobne.

 

„Sudkyňa pre prípravné konanie rozhodla, že vzhľadom na neverejnosť prípravného konanie nebude súd verejnosť informovať o termíne úkonu o návrhu na väzbu obvineného J.B.," uviedla hovorkyňa špecializovaného súdu Katarína Kudjáková.

 

Súvisiaci článok: Úrad špeciálnej prokurátory podal návrh na väzbu Brhela

 

Akcia Mýtnik

Ako uviedol právny zástupca podnikateľa Ľudovít Štanglovič, jeho klient je rizikovým pacientom a trpí vážnou diagnózou. Dodal, že Brhel sa cíti nevinný a všetky vznesené obvinenia odmieta.

 

Pri akcii Mýtnik bolo zadržaných viacero osôb z prostredia Finančnej správy a IT biznisu. V putách skončil aj bývalý šéf finančnej správy František Imrecze, Peter Brhel brat Jozefa Brhela, bývalý funkcionár na finančnej správe Milan Grega a konateľka IT spoločnosti Allexis Jana Rovčaninová.

 

Prečítajte si tiež: AKTAUALIZOVANÉ: NAKA zatkla bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho

 

Obvinený je aj známy podnikateľ Michal Suchoba, partner v spomínanej spoločnosti Allexis, ktorá mala ťažiť zo štátnych zákaziek. Ten sa však aktuálne nachádza v zahraničí, pravdepodobne v Abú Dhabi a zatiaľ sa na výsluch nedostavil. Momentálne nie je isté, či bude na Suchoba vydaný medzinárodný zatykač. To však môže skomplikovať skutočnosť, že Slovensko nemá so Spojenými Arabskými emirátmi žiadnu bilaterálnu zmluvu, ktorá by riešila vydávanie obvinených.
 

Suchoba momentálne nekomunikuje na priamo ani so svojim právnikom Richardom Biročákom, ale sprostredkovane cez svoju matku. Ako sa však zdá, Suchoba nemá záujem sa zatiaľ vrátiť na Slovensko a postaviť sa pred vyšetrovateľa. 

 

"Naozaj neviem, kde sa momentálne nachádza," uviedol Biročák. "Ak bude chcieť prísť, tak to napíše orgánom činným v trestnom konaní alebo sprostredkovane mne. Zatiaľ sa tak nestalo."

Mohlo by vás zaujímať: Fond, ktorého bývalým akcionárom je Brhel, postaví vo Fínsku veterné elektrárne za 280 miliónov eur



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies