Nízke Tatry doslova zaplavili prázdninoví dovolenkári

NETKY.SK • 1 Marec 2013, 08:13 • 2 min
Nízke Tatry doslova zaplavili prázdninoví dovolenkári

Nízke Tatry doslova zaplavili prázdninoví dovolenkári - Cestovanie Liptovskú stranu Nízkych Tatier počas prvých dvoch týždňov jarných prázdnin doslova zaplavili najskôr dovolenkujúci z východného Slovenska a po nich turisti zo stredného Slovenska. Svedčí

slovakia

left justify in out

img

Liptovskú stranu Nízkych Tatier počas prvých dvoch týždňov jarných prázdnin doslova zaplavili najskôr dovolenkujúci z východného Slovenska a po nich turisti zo stredného Slovenska. Svedčí o tom takmer dvojnásobný medziročný nárast uplatnených rezervácií v ubytovacích zariadeniach.
      Podľa riaditeľky oblastnej organizácie Región Liptov Dariny Bartkovej je najpozitívnejším zistením rastúci záujem Slovákov o dlhšie pobyty. "Trávia tak v našom regióne čoraz viac času. V kurze sú šesťdňové pobytové balíky, ktorých sa vo februári predalo skoro o polovicu viac ako pred rokom," skonštatovala.
      "Nízke Tatry sa zásluhou obrovských investícií do lyžiarskych stredísk a akvaparkov dostávajú bez akéhokoľvek preháňania do pozície lídra v slovenskom cestovnom ruchu. Minuloročných viac ako 411.000 návštevníkov prekonalo zdanlivo neprekonateľný predkrízový rok 2008," pokračovala Bartková.
      Zároveň prezradila smelú ambíciu Liptákov prekonať naďalej stúpajúcou návštevnosťou Nízkych Tatier už v najbližšom období Vysoké Tatry.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies