Nitrianska galéria ponúkne svojim návštevníkom Morský večer

NETKY.SK • 24 August 2023, 16:00 • 2 min
Nitrianska galéria ponúkne svojim návštevníkom Morský večer

NITRA - Návštevníci Nitrianskej galérie si môžu vo štvrtok v jej priestoroch vychutnať Morský večer.

slovakia

left justify in out

Podujatie je venované výstave More a je súčasťou širšieho cyklu s názvom Pinakotéma 2023. Ten ponúka milovníkom umenia možnosť spoznávať témy výstav z rôznych pohľadov. "Diskusie, prezentácie, prednášky, premietania či koncerty rozšíria obzory o aktuálnej výstave, jej autoroch a myšlienkach. Umožnia tiež bližší kontakt so súčasným vizuálnym umením. Návštevníci Nitrianskej galérie tak môžu zažiť obrazáreň tém," uviedla galéria.

 

Štvrtkový Morský večer bližšie predstaví výstavu More, ktorá prináša diela desiatok známych umelcov zo Slovenska, Česka a Rakúsko-Uhorska od konca 19. storočia až po súčasnosť a ponúka desiatky podôb morí a oceánov vo výtvarných dielach. "Súčasťou podujatia bude komentovaná prehliadka výstavy s kurátorom, premietanie krátkych filmov s morskými témami a diskusia s ich režisérkami," informovali organizátori.

Návštevníci sa môžu tešiť na široký diapazón fakultatívnych "výletov": "Budete si môcť polebediť na najkrajších plážach, pozrieť sa do najbezpečnejších prístavov, vyskúšate si plavbu na rôznych plachetniciach, parníkoch či člnoch, započúvate sa do zvukov mora, zamyslíte sa nad klasi-ckým vzťahovým trojuholníkom chlapec/muž/starec a more, budete sa potápať v mori rýb, navštívite Kráľovnú Jadranu a dokonca zistíte, ako by to vyzeralo, keby naša vnútrozemská krajina, ktorej vlastne nič okrem mora nechýba, konečne mala svoje vysnívané more, amore," uviedla Nitrianska galéria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Nitrianska galéria
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies