Bystricu sa pokúsi zachrániť Richard Zedník, vracia sa ako asistent trénera

NETKY.SK • 18 November 2020, 14:30 • 2 min
Bystricu sa pokúsi zachrániť Richard Zedník, vracia sa ako asistent trénera

Na hokejistov Banskej Bystrice sa to v úvode súťažného ročníka sype zo všetkých strán. Koronavírusová prestávka, vynútené "domáce" prostredie vo Zvolene a nepresvedčivé výkony.

slovakia

left justify in out

Zlý začiatok sezóny 

Trojnásobný šampión z posledných štyroch sezón (vlaňajšiu ukončili predčasne pre pandémiu vyvolanú koronavírusom) v doterajších desiatich kolách Tipos extraligy nazbieral iba 8 bodov a v tabuľke mu patrí až desiata priečka.

 

img

 

Len pre domáce zápasy 
Bystričania túžia po pozitívnom impulze a ten už možno prišiel. Počas utorkovej prehry doma s Popradom (2:5) okrem hlavného trénera Norberta Javorčíka stál na lavičke "Baranov" aj nový asistent. Stal sa ním niekdajší skvelý útočník Washingtonu Capitals, Montrealu Canadiens či Floridy Panthers aj slovenskej reprezentácie Richard Zedník.

 

"Prišiel som trošku vypomôcť. Na lavičke budem iba na domácich stretnutiach, taká je dohoda. Snažím sa pomôcť, ako sa dá, hráčom a takisto trénerom," vysvetlil Richard Zedník na klubovom webe hc05.sk.

 

img

 

Popri Országhovi a Budajovi 
V banskobystrickom realizačnom tíme už pôsobil v nedávnej úspešnej minulosti, keď bol asistent trénera Vladimíra Országha. "Moje úlohy sú teraz iné ako pri Vladovi Országhovi. Ešte si to presne rozoberieme s trénerom Javorčíkom a asistentom Budajom. Iba teraz som zažil prvý zápas. V najbližšom čase to celé doriešime do detailov," vysvetlil 44-ročný odchovanec spod Urpína.

 

img

 

Pocity po zápase prot Popradu 
Na margo zápasu s Popradom, ktorý bol herne vydarenejší ako výsledkovo, Zedník na klubovej stránke dodal: "Nemáme dôvod byť sklamaní. Podali sme veľmi dobrý výkon. Mladí chlapci bojovali, utvorili si dostatok šancí, najmä v druhej tretine. Bohužiaľ ich nepremenili. Súper využil svoje šance, trestal aj naše chyby. Ukázal po hernej stránke, prečo je na prvom mieste v tabuľke. My sme však celkovo odohrali dobrý zápas."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona