Nitra v play-off proti majstrovi, Stavjaňa: Favoritom je Zvolen

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 13:44 • 2 min
Nitra v play-off proti majstrovi, Stavjaňa: Favoritom je Zvolen

NITRA - Hokejisti HK Nitra otvoria štvrťfinálovú sériu extraligovej play off proti HKM Zvolen v sobotu a nedeľu na svojom ľade.

slovakia

left justify in out

Hoci sa po základnej časti umiestnili v tabuľke o päť priečok vyššie, pozíciu favorita prisudzujú práve obhajcovi majstrovského titulu.   
      

Nitrania podávali v priebehu sezóny vcelku vyrovnané výkony, čoho výsledkom bolo  druhé miesto za lídrom z Košíc. Tabuľka im vo štvrťfinále prisúdila siedmy Zvolen, pred ktorým majú pod Zoborom rešpekt. "V žiadnom prípade nie sme favorit. Hráčom prízvukujem, že ním je Zvolen, ktorý, dá sa povedať, prespal celú sezónu," povedal tréner Nitry Antonín Stavjaňa.
      

Jeho zverenci sa prezentovali v 52 kolách základnej časti najlepšou ofenzívou, do dosiahnutia 200-gólovej hranice im chýbalo len osem presných zásahov. "Môže to zavážiť v náš prospech, základná časť je však iná. V play off sa musia hráči viac koncentrovať a práve tí kľúčoví a vysoko produktívni sú tesnejšie bránení," priznáva Stavjaňa. Nitra sa pred svojimi fanúšikmi prezentovala útočným poňatím hry, podľa slov 51-ročného kormidelníka sa však teraz herný prejav tímu trošku zmení. "Budem musieť hráčov krotiť. Doma sme boli zvyknutí hrať nátlakový hokej a teraz už môže každé malé zaváhanie rozhodnúť aj v náš neprospech. Myslím, že výsledky budú tesnejšie vzhľadom na nižší počet gólov v zápasoch," dodal český kouč.
      

Nitrania sa v nasledujúcich dueloch nebudú môcť spoliehať len na produktívnu ofenzívu. Silné obsadený majú aj brankársky post, ktorý v pozícii jednotky zastáva slovinský olympijský reprezentant Robert Kristan. Tomu bude kryť chrbát skúsený gólman z extraligového play off Vlastimil Lakosil. "Spoliehame sa na oboch. Na druhej strane ani Zvolen v tomto nezaostáva. Som presvedčený, že Šimko má tiež svoje kvality a neraz to ukázal v priebehu tejto, ale aj minulej majstrovskej sezóny. Brankári síce vždy rozhodovali o výsledkoch, ale nestrieľali góly," nechal sa počuť šéf nitrianskej striedačky.
      

Nestarnúci veterán Jozef Stümpel bol v základnej časti lídrom extraligovej produktivity. Štyridsaťjedenročný center nazbieral v 54 zápasoch 67 bodov za 16 gólov a 51 asistencií, v počte finálnych prihrávok bol takisto najlepší v celej súťaži. Na jeho kvality a skúsenosti sa budú Nitrania spoliehať aj v play off.
      

"Zvolen určite nebude ľahkým súperom. Samozrejme, každý hráč musí podať čo najlepší výkon. Určite sa pokúsime využiť slabú formu súpera z posledných zápasov základnej časti. V play off sa však štartuje od začiatku. Nehrá sa tak útočne, skôr opatrne a zodpovedne," zhodnotil vyhliadky svojho klubu pred začiatkom nadstavbovej časti kapitán "modro-bielych".
      

Divácka atmosféra v Nitre bola počas celej sezóny na vysokej úrovni. Hráči sa tak budú môcť oprieť o podporu publika aj v sérii proti Zvolenu. "Ľudia v Nitre žijú hokejom, po celý rok boli skvelí. Vždy vytvoria výbornú atmosféru. Určite je to záväzok, nechceme ich sklamať. Celý tím sa bude musieť snažiť podať stopercentný výkon, myslím, že nič iné ako postup od nás fanúšikovia ani nečakajú," dodal Jozef Stümpel.
      

Štvrťfinálová séria hraná na štyri víťazstvá štartuje v sobotu úvodným zápasom na ľade Nitry, druhé stretnutie je na programe v nedeľu. Tretí a štvrtý duel sa uskutoční vo Zvolene v stredu, resp. vo štvrtok. Všetky stretnutia sa hrajú so začiatkom o 17.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies