Nigéria zvýšila dopyt, zo Slovenska kúpi desať kusov odmínovacieho systému Božena

NETKY.SK • 8 September 2015, 10:07 • 2 min
Nigéria zvýšila dopyt, zo Slovenska kúpi desať kusov odmínovacieho systému Božena

KRUPINA - Nigéria bude využívať desať kusov slovenského odmínovacieho systému Božena. Pôvodne si africká krajina objednala päť kusov, svoju objednávku však zdvojnásobila. TASR o tom informoval výrobca odmínovacej techniky spoločnosť WAY INDUSTRIES.

slovakia

left justify in out

"Vnútorná situácia v Nigérii je veľmi zložitá. Náš odmínovací systém výrazne pomáha bezbrannému civilnému obyvateľstvu. Božena dokáže na rizikovom území garantovať civilistom bezpečný pohyb a presun," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti WAY INDUSTRIES Bohuslav Lipovský. V súčasnosti slovenský producent vyrobil pre nigérijského partnera dva kusy odmínovačov, ktoré čakajú už len na udelenie vývoznej licencie. Následne sú mechanizmy pripravené na export do Afriky.

 

"Do konca tohto roka by sme mali expedovať do Nigérie zostávajúce tri Boženy. Plnenie novej objednávky by sme mali zabezpečiť v priebehu roka 2016," dodal Lipovský. V tomto roku by krupinskí strojári mali ešte dodať ďalší odmínovací systém pre indonézsku armádu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies