Niektoré detské ambulantné pohotovosti by sa napokon zrušiť nemuseli

NETKY.SK • 12 Jún 2023, 16:30 • 2 min
Niektoré detské ambulantné pohotovosti by sa napokon zrušiť nemuseli

BRATISLAVA - V regiónoch s dostatočným počtom lekárov by mohli zostať detské ambulantné pohotovosti, pri ktorých sa pôvodne avizovalo zrušenie, zachované. Vyplýva to z vyjadrenia ministra zdravotníctva Michala Palkoviča, ktorý o tom v pondelok informoval zástupcov Asociácie nemocníc Slovenska, Asociácie štátnych nemocníc a Lekárskeho odborového združenia.

slovakia

left justify in out

"Ak vidia miesta, ktoré majú dostatočný počet lekárov ambulantných pohotovostných služieb (APS), vieme urobiť doplnkový program," povedal Palkovič s tým, že by chod pohotovostí zabezpečili v spolupráci so samosprávami. Dopyt po zachovaní ambulantných pohotovostí je podľa jeho slov napríklad v Partizánskom či niektorých regiónoch Oravy. Vo štvrtok (15. 6.) má o téme rokovať aj so Združením samosprávnych krajov SK8.

 

Ambulantné pohotovosti pre deti aj dospelých majú po novom fungovať už len do 20.00 h. Sieť detských pohotovostí sa má tiež zredukovať. Ministerstvo zdravotníctva to okrem iného odôvodňuje nedostatkom a preťaženosťou primárnych pediatrov. Zmeny vítajú zástupcovia ambulancií či pediatri. Naopak, nesúhlasia s nimi Asociácia nemocníc Slovenska, Lekárske odborové združenie ani Združenie miest a obcí Slovenska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies