Hnutie OĽaNO tvrdí, že Robert Fico preráža politické dno

NETKY.SK • 5 August 2021, 15:49 • 2 min
Hnutie OĽaNO tvrdí, že Robert Fico preráža politické dno

BRATISLAVA - Koaličné hnutie OĽaNO skonštatovalo, že Robert Fico vyhrážaním a zastrašovaním policajtov a prokurátorov preráža stále hlbšie politické dno.

slovakia

left justify in out

Bývalý premiér podľa hnutia cíti, že v dôsledku vyšetrovania trestných káuz sa „kruh uzatvára" a jeho konanie preto vnímajú ako prejav obrovského strachu z politickej a trestnoprávnej zodpovednosti.

 

 

Prečítajte si: Minister vnútra vracia úder Robertovi Ficovi. Verejnosti pripomenul, ako líder Smeru zarábal vlastnou hlavou!

 

V žiadnom prípade to však podľa OĽaNO neospravedlňuje jeho najnovšie vyjadrenia na adresu orgánov činných v trestnom konaní, ktoré sa nápadne približujú k mareniu výkonu spravodlivosti.

 

Možno vás zaujme: Robert Fico zrejme zabudol na budovanie hrádze proti extrémizmu! Spojil sa s Milanom Uhríkom

„Chápeme, že počas 12-tich rokov svojich korupčných vlád bol Robert F. zvyknutý na zneužívanie orgánov činných v trestnom konaní vo svoj prospech. Táto doba sa však nástupom novej vlády stala minulosťou a polícia a prokuratúra koná nezávisle," zdôraznilo hnutie.

 

Podľa OĽaNO je zarážajúce, že klamstvá o manipulácii s trestnými konaniami či kriminalizácii opozície šíri človek, počas vlády ktorého boli krivo obvinení a neprávom vyšetrovaní najvýraznejší predstavitelia politickej konkurencie na čele s Igorom Matovičom, Romanom Mikulcom, Jaroslavom Naďom či Gáborom Grendelom.

 

Súvisiaci článok: Ako sa Miroslav Výboh, priateľ Roberta Fica, dostal do hľadáčika NAKA

Robert Fico v stredu 4. augusta reagoval na vznesenie obvinenia voči podnikateľovi Miroslavovi Výbohovi, ktorý bol považovaný za jeho blízkeho človeka. V tejto súvislosti povedal, že sa nikdy nikomu nevyhrážal zatváraním.

 

 

„Ale pre Slovensko ako suverénny štát bude životne dôležité, aby sa preskúmalo, do akej miery Matovič a jeho dvaja sluhovia,Lipšic a Mikulec, zneužívali právomoci verejných činiteľov v duchu 50.-tych rokov na likvidáciu opozície," vyhlásil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona