Obchodník s rybami predstavil rybu, ktorá bola veľká takmer ako on!

NETKY.SK • 15 Jún 2021, 10:18 • 2 min
Obchodník s rybami predstavil rybu, ktorá bola veľká takmer ako on!

Obchodník s rybami predstavil svetu halibuta s hmotnosťou 77 kg.

slovakia

left justify in out

Campbell Mickel kúpil ohromne veľkú rybu, ktorá si vyžadovala štyroch mužov, aby ju preniesli na jeho predajné miesto na trhu. Ryba druhu halibut bola chytená v Severnom mori a prevezená na rybí trh Peterhead.

 

Prečítajte si tiež: Muž zaplatil svoje posledné výživné v minciach. Priviezol ich na vlečke

 

img

 

"Je to beštia a nebolo to lacné. Odoslali mi ju na dvoch paletách. Keď som bol mladší, ako kuchár som dostal halibuta dvojnásobne väčšieho, než je tento. Keď som pracoval v Rafaelli v 80. rokoch, zvykli sme si halibuta tejto veľkosti brať každých pár týždňov. Ale ako obchodník s rybami som nováčikom, začal som s tým iba pred necelým rokom, takže je to najväčšia ryba, akú som na trhu mal. Najťažšie bolo dostať ho na výkladný stôl," povedal Campbell.

 

Dodal, že bolo povzbudivé vidieť, že ryby takej veľkosti ešte stále existujú. „Každý je zvyknutý na malého halibuta, bežný váži medzi 10 - 14 kg, takže je to naozaj zvláštne. Pre naše moria a oceány je úžasné vidieť rybu v takejto veľkosti," povedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies