Nicolás Maduro slávi ďalší triumf. Jeho vláda zvíťazila v regionálnych voľbách

NETKY.SK • 22 November 2021, 07:48 • 2 min
Nicolás Maduro slávi ďalší triumf. Jeho vláda zvíťazila v regionálnych voľbách

CARACAS - Európska únia vyslala na voľby vo Venezuele prvýkrát za 15 rokov pozorovateľskú misiu. Podľa AFP sa tamojšia vláda teraz bude snažiť o zrušenie medzinárodných sankcií. Misia predstaví svoju správu v utorok.

slovakia

left justify in out

Vláda prezidenta Venezuely Nicolása Madura jasne zvíťazila v nedeľňajších regionálnych voľbách, na ktorých sa po 1. raz po 3 rokoch zúčastnila aj rozdelená venezuelská opozícia. Oznámili to tamojší volební predstavitelia, informuje agentúra AFP. Kandidáti spojení s Madurom získali podľa správy 20 z 23 postov guvernérov jednotlivých venezuelských štátov i mandát starostu hlavného mesta Caracas.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Bulhari si zvolili prezidenta. Účasť bola nízka

 

Účasť na nedeľňajšom hlasovaní dosiahla 41,8 percenta, ukazujú predbežné výsledky po sčítaní 90,21 percenta hlasov. Opozícia zvíťazila v 3 štátoch, vrátane na ropu bohatého štátu Zulia, najľudnatejšieho regiónu krajiny, ktorého metropola Maracaibo je 2. najväčším mestom Venezuely. "Krásny triumf, krásne víťazstvo," vyhlásil o výsledkoch Maduro. Časť medzinárodného spoločenstva neuznáva jeho znovuzvolenie za prezidenta v roku 2018. 

 

img

 

 

Pred oznámením o výsledkoch opozičný predstaviteľ Henrique Capriles kritizoval neskoré uzavretie niektorých volebných miestností, ktoré podľa neho umožní podvody. "Maduro a jeho strana nariadili (volebnému úradu) CNE, aby neuzavrel volebné miestnosti, keď tam neboli žiadni voliči. Dajú tam hlasy, ktoré neexistujú," napísal Capriles na Twitteri.

 

Možno vás zaujme: Andrej Babiš zvažuje kandidatúru na prezidenta

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies