Ničivé povodne v Indii môžu mať až 5500 obetí!

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 15:14 • 2 min
Ničivé povodne v Indii môžu mať až 5500 obetí!

DEHRADUN - Povodne a zosuvy pôdy vyvolané v júni monzúnovými dažďami si na severe Indie mohli vyžiadať až 5500 obetí na životoch. Úrady zatiaľ potvrdili smrť 1000 ľudí, ďalších 4500 je však stále nezvestných.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informoval premiér štátu štát Uttarákhand Vijaj Bahuguna, podľa ktorého niektorí "nezvestní" sa medzičasom mohli vrátiť domov bez upovedomenia úradov. Evidovaných nezvestných podľa neho prehlásia za mŕtvych 15. júla a odvtedy začnú vyplácať kompenzácie pozostalým. Indická vláda už prisľúbila, že každá rodina obete dostane 500 000 rupií (6378 eur).

Najviac postihnutý bol štát Uttarákhand, ktorý leží na úpätí Himalájí. Zosuvy bahna a pôdy tu zavalili celé dediny, ale aj chrámy a hotely s turistami. Záchranári objavili mŕtve telá stovky kilometrov od povodňovej zóny, kam ich odvliekol prúd. Na záchranných prácach sa podieľali tisíce indických vojakov za pomoci helikoptér. Zachrániť a evakuovať sa im podarilo až 100 000 ľudí. Skoré monzúnové dažde v Indii boli tento rok najsilnejšie za posledných 60 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies