NHL: Stamkos bojuje s časom o Soči

NETKY.SK • 7 Január 2014, 11:42 • 2 min
NHL: Stamkos bojuje s časom o Soči

WINNIPEG - Hokejový útočník Steven Stamkos z Tampy Bay robí všetko pre rýchly návrat po zlomenine píšťaly predkolenia.

slovakia

left justify in out

Kanaďan sa ponáhľa nielen aby pomohol svojmu klubu, ale chce sa zúčastniť aj na zimných olympijských hrách v Soči. Proces zotavovania centra Tampy Bay prebieha rýchlejšie, než odhadovali lekárske prognózy a 23-ročný Kanaďan možno stihne februárové podujatie. Pesimisti hovorili o návrate až niekedy v máji.

Stamkos už absolvuje korčuliarske tréningy, v pondelok bol na ľade 30 minút vo Winnipegu. V utorok sa dozvie, či jeho snaha urýchliť návrat nebola márna, keďže vedenie Kanadskej hokejovej federácie oznámi záverečnú nomináciu. Stamkos vykorčuľoval na ľad vo Winnipegu pred tréningom svojich spoluhráčov. "Cítim sa skvele, asi najlepšie, ako môžem v tejto situácii. S každým pobytom na ľade je to lepšie a lepšie. Aj z dnešného tréningu mám dobré pocity," povedal Stamkos, ktorý sa zranil 11. novembra. 

Stamkos všetko podriaďuje účasti v Soči. "Je to môj cieľ, chcel by som hrať v Soči. Urobím všetko pre to, ale ak to nevyjde, svet sa nezrúti. Chcem sa pozrieť do zrkadla a povedať si, že som urobil všetko, čo som mal," dodal center. 

Stamkos sa zranil v súboji na ľade Bostonu v prvej polovici novembra, keď po kontakte s obrancom domácich Dougiem Hamiltonom narazil do ľavej žŕdky bránky. V 17 zápasoch sezóny nazbieral 23 bodov za 14 gólov a 9 asistencií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies