NHL: Slafkovský strelil kuriózny gól a pridal aj asistenciu, Pospíšil opustil ľad predčasne

NETKY.SK • 5 Apríl 2024, 09:50 • 2 min
NHL: Slafkovský strelil kuriózny gól a pridal aj asistenciu, Pospíšil opustil ľad predčasne

MONTREAL - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský strelil gól a pridal asistenciou v nočnom zápase zámorskej NHL. Jeho Montrealu to však na body nestačilo, keď doma prehral s Tampou Bay 4:7.

slovakia

left justify in out

V drese hostí odohral takmer 19 minút jeho krajan Erik Černák. Z výhry sa netešili Martin Fehérváry ani Martin Pospíšil, Washington podľahol Pittsburghu 1:4 a Calgary nestačilo na Winnipeg 2:5.

Druhý menovaný duel nedohral pre úder lakťom do tváre protihráča. Gabriel Vilardi zaznamenal hetrik a Jets si zabezpečili postup do play off.

 

Šestnásty gól Slafkovského v sezóne na víťazstvo nestačil

Slafkovský zaznamenal svoj šestnásty gól v sezóne v 49. minúte, keď tiesnený Černákom tečoval strelu Arbera Xhekaja od modrej. O tri minúty neskôr udržal puk za bránkou, prihral Nickovi Suzukimu a ten našiel pred bránkou Colea Caufielda, ktorý znížil na 4:6.

Montreal sa však už bližšie nedostal a v závere inkasoval do prázdnej bránky z hokejky Stevena Stamkosa. Canadiens tak definitívne prišli o šancu dostať sa do vyraďovacej fázy.

Dvadsaťročný slovenský krídelník odohral 22:44 minút a okrem dvoch kanadských bodov si pripísal aj jeden plusový bod, šesť striel na bránku a jeden bodyček.

„Oni majú play off tím a ja som veľakrát povedal, že my chceme hrať play off hokej, takže musíme chodiť do všetkých skrumáži. V tom sa snažíme zlepšiť. Čím viac sa blížime k play off fáze, tým sú tie zápasy intenzívnejšie. Chceme bojovať a vyhrávať v tej fyzickej časti hry,“ povedal pre nhl.com Slafkovský, ktorý nazbieral v 75 dueloch 16 gólov a na 28 prihral. Černák strávil na ľade 18:54 minúty, dvakrát ohrozil súperovu bránku a pripísal si aj dve trestné minúty.

Pospíšil duel nedohral

Fehérváry odohral 20:47 min, rozdal až deväť bodyčekov a poslal jednu strelu na bránku. Jeho Capitals prestrieľali „tučniakov“ 31:24, ale vyťažili z toho iba gól kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý znížil na 1:3. Washington tak prehral už štvrtýkrát po sebe a stratil ďalšie cenné body v boji o play off, na východe mu patrí desiate miesto, Pittsburgh je už len o bod za ním.

Winnipeg spečatil domácim triumfom nad Calgary 5:2 postup do vyraďovačky. Pospíšil duel nedohral, keďže tesne pred koncom druhej tretiny trafil lakťom do hlavy obrancu Josha Morrisseyho a dostal trest do konca zápasu. Na ľade tak strávil len 10:48 minúty a k jednej „pluske“ pridal aj štyri bodyčeky a dve strely na bránku. Domáci útočník Gabriel Vilardi zaznamenal prvý hetrik v NHL.

Calgary, rovnako ako Montreal, stratilo šancu na postup do play off. Slafkovský aj Pospíšil tak môžu byť po skončení základnej časti NHL teoreticky voľní pre potreby slovenskej hokejovej reprezentácie na nadchádzajúce MS v hokeji, ktoré sa uskutočnia v Prahe a Ostrave.

Dvadsaťštyriročný Pospíšil odohral v prebiehajúcej sezóne dokopy 56 zápasov, v ktorých strelil osem gólov, pridal 12 asistencií a nazbieral aj 97 trestných minút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: JOHN MAHONEY /Montreal Gazette
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies