NHL: Obranca McDonagh novým kapitánom NY Rangers

NETKY.SK • 7 Október 2014, 09:28 • 2 min
NHL: Obranca McDonagh novým kapitánom NY Rangers

NEW YORK - Americký hokejový obranca Ryan McDonagh sa stal v poradí 27. kapitánom klubu NHL New York Rangers.

slovakia

left justify in out

Jeho asistentmi budú Dan Girardi, Marc Staal, Derek Stepan a Martin St. Louis. V pondelok to zámorským médiám prostredníctvom tlačovej správy oznámil generálny manažér "jazdcov" Glen Sather.
      

Rangers boli bez kapitána od konca základnej časti minulej sezóny, keď vymenili Ryana Callahana do Tampy Bay. Dvadsaťpäťročný McDonagh je štvrtým najmladším kapitánom v histórii manhattanského tímu a jedenástym zadákom, ktorý má česť nosiť céčko na drese. Newyorský klub napodobnil Dallas Stars a stal sa druhým tímom NHL, ktorý mal troch amerických kapitánov v rade. Pred Callahanom ním bol Chris Drury.
      

Účastníka februárových ZOH v Soči zvolili v minulom ročníku za najlepšieho hráča Rangers, čo sa z obrancov naposledy podarilo legendárnemu Brianovi Leetchovi v sezóne 2002/2003. McDonagh si stanovil kariérne maximá v počte gólov (14), asistencií (29), bodov (43) a presilovkových bodov (13).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies