Český prezident Zeman leží na ARE!

NETKY.SK • 11 Október 2021, 17:20 • 2 min
Český prezident Zeman leží na ARE!

PRAHA – Hrad odmieta komentovať zdravotný stav Miloša Zemana! Cirkevnú obec žiada, aby sa za uzdravenie hlavy štátu modlila.

slovakia

left justify in out

Česká hlava štátu Miloš Zeman bol hospitalizovaný v nedeľu poobede v bezvládnom stave. Na záberoch, ktoré sa podarilo urobiť médiám pred nemocnicou,vidno, ako museli ochrankári prezidentovi podopierať hlavu a mal zatvorené oči. Aktuálne leží na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení (ARO) v Ústrednej vojenskej nemocnici v Střešovicích. 

 

Hospitalizácia na ARO znamená, že prezidentov stav je kritický. Ide o oddelenie, kde si pacienti vyžadujú intenzívnu starostlivosť, pretože im zlyhávajú alebo môžu zlyhávať životne dôležité funkcie

 

img

 

Hrad zahmlieva​

Podobne, ako tomu bolo ešte pred pár týždňami, keď bol Miloš Zeman osem dní v nemocnici, Hrad opäť odmieta komentovať prezidentov zdravotný stav. Hovorca Miloša Zemana Jiří Ovčáček sa dnes obrátil s prosbou na náboženskú obec.

 

 

Tú požiadal, aby sa modlila za skoré uzdravenie prezidenta a „silu plniť pre dobro celej spoločnosti zásadné úlohy hlavy štátu v tejto dôležitej dobe“Nemocnica v dnešnom vyhlásení uviedla, že česká hlava štátu je v stabilizovanom stave. Hovorca Ovčáček tiež tvrdí, že je schopný výkonu svojej funkcie, o čom svedčí aj jeho žiadosť o monitoring médií

 

img

 

Na stredu mal Zeman naplánované stretnutie s lídrom víťaznej strany ODS a koalície SPOLU s Petom Fialom. To sa zatiaľ odkladá na neurčito, kým sa Zeman nezotaví.  

 

 

Mimo ohrozenia života

Ako pripomína portál novinky.cz, Ovčáček počas Zemanovej poslednej hospitalizácie na sociálnej sieti citoval žalmy. Až neskôr sa verejnosť dozvedela dôvod krátkeho pobytu v nemocnici. Hrad tvrdí, že hlava štátu bola vyčerpanádehydrovaná. Podľa médií však dôvodom hospitalizácie mala byť tekutina v brušnej dutine, ktorá súvisí s jeho problémami s pečeňou.

 

Po jeho prepustení z nemocnice Hrad informoval, že lekári nepotvrdili žiadne ochorenie, ktoré by prezidenta ohrozovalo na živote. Zlom nastal až v piatok, kedy Ovčáček verejne pripustil, že je Zeman chorý

 

img

 

Prezidenta odviezla RZP krátko po jeho stretnutí s premiérom Andrejom Babišom. Ten po zhruba pol hodine odišiel z Lánov vedľajším vchodom. Krátko po návšteve zo zámku odišla sanitka v sprievode vládnych limuzín a v ÚVN následne prezidenta hospitalizovali.

 

Ovčáček tvrdí, že Zeman na základe odporučenia ošetrujúceho lekára vyslovil súhlas s hospitalizáciou v ÚVN. "Prezident Miloš Zeman na základe odporúčania svojho ošetrujúceho lekára prof. Miroslava Zavorala vyslovil súhlas s hospitalizáciou v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe,“ uviedol na twitteri Ovčáček.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies