NHL: Matthews sa dotiahol na Ovečkina, Hertl prvýkrát nastúpil za Vegas

NETKY.SK • 9 Apríl 2024, 10:16 • 2 min
NHL: Matthews sa dotiahol na Ovečkina, Hertl prvýkrát nastúpil za Vegas

NEW YORK - Hokejisti Toronta zvíťazili v noci na utorok v NHL nad Pittsburghom 3:2 po predĺžení. Jedným gólom k tomu prispel aj Auston Matthews, najlepší strelec súťaže zaznamenal 65. gól v sezóne a vyrovnal najlepší zápis spomedzi aktívnych hráčov. Dotiahol sa na Alexandra Ovečkina, ktorý dal rovnaký počet gólov v ročníku 2007/08.

slovakia

left justify in out

Matthews v 42. minúte zvýšil v presilovke na 2:1, keď po úspešnom vhadzovaní kapitána Johna Tavaresa vystrelil z prvej. Dvadsaťšesťročný útočník pridal aj asistenciu, keď v druhej minúte predĺženia prihral na víťazný gól, o ktorý sa postaral Jake McCabe.

Matthews ho našiel krížnou prihrávkou na pravom kruhu a obranca Toronta prekonal Alexa Nedeljkovica strelu pomedzi betóny.

„Auston ma skvelo našiel a podarilo sa mi vystreliť. Myslím si, že začiatok sme nemali dobrý. V druhej tretine sme však dobre zareagovali. Páčila sa mi aj naša hra na začiatku tretej časti. Som rád, že som gólom pomohol tímu,“ uviedol McCabe podľa nhl.com a nadviazal na neho aj Matthews.

„Myslím si, že sme zostali trpezliví, robili sme si svoju prácu vo vlastnom pásme a snažili sme sa nájsť cestu k víťazstvu. McCabe je veľmi súťaživý, bojuje za nás každý zápas, najmä v obrannom pásme. Hrá pre nás dôležitú úlohu, takže je vždy pekné vidieť, že takíto chlapci sú odmeňovaní gólmi.“

V drese Toronta sa presadil aj Matthew Knies, ktorý v 26. minúte vyrovnal na 1:1. Maple Leafs ukončili víťaznú sériu Pittsburgu na štyroch dueloch. Toronto si už skôr zaistilo účasť v play off a patrí mu tretie miesto v Atlantickej divízii.

Crosby blízko k stej asistencii

Pittsburgh v stretnutí viedol od 19. minúty, keď Jevgenij Malkin našiel Rickarda Rakella, ktorý sa s pukom otočil a z ľavého kruhu prekonal Iľju Samsonova. Pre švédskeho útočníka to bol 200. gól v základnej časti. Penguins síce potom dvakrát inkasovali, ale zisk bodu zaradil Drew O’Connor, ktorý sa po strele Pierrea-Oliviera Josepha presadil v prebránkovom priestore.

Asistenciu si pripísal aj Sidney Crosby. Pre kapitána Pittsburghu to bola 998. asistencia v kariére.

„Myslím si, že každý bod je veľmi cenný. Našli sme v závere tretiny spôsob, ako jeden získať. Prehrali sme však v predĺžení, musíme sa v tomto zlepšiť a nájsť spôsob, ako získať bod navyše,“ povedal O’Connor.

Penguins bodovali v deviatom stretnutí v rade a majú na konte rovnaký počet 84 bodov ako Detroit, ktorý drží druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii. Pittsburgh odohral však o jeden duel viac. Boj o vyraďovaciu časť na východe zostáva naďalej otvorený. V hre je stále sedem tímov, ktoré sa uchádzajú o dve miestenky.

Hertl absolvoval premiéru za Vegas

V druhom nočnom stretnutí zvíťazil Vancouver nad Vegas Golden Knights 4:3. Hrdinom Canucks sa stal dvojgólový Conor Garland, ktorý najprv v 12. minúte znížil počas presilovej hry na 1:2, dosiahol 100. presný zásah v 400. zápase.

Svoju štatistiku si vylepšil 89 sekúnd pred koncom druhej časti, keď upravil na konečných 4:3.„Myslíme si, že sme dobrý tím, a je pekné zdolať kvalitné mužstvo. Pripomínalo to play off zápas a sme radi, že sme ho dokázali zvládnuť.“ uviedol Garland.

Asistenciu pri druhom góle zaznamenal J. T. Miller, dosiahol 100. bod v sezóne (35+65) a 400. asistenciu v kariére. Miller mal v stretnutí bilanciu 0+3, Quinn Hughes a Brock Boeser zhodne 1+1. Vancouver potvrdil prvé miesto v Pacifickej divízii, druhý je s päťbodovou stratou Edmonton Oilers, ale ma dve stretnutia k dobru.

Golden Knights prehrali druhýkrát za sebou, no držia druhú voľnú kartu na západe. Premiéru v drese Vegas zaznamenal Tomáš Hertl a pripísal si aj asistenciu pri góle Noaha Hanifina v polovici duelu.

Obranca ním v presilovej hry upravil na 3:2. Český útočník hral svoj prvý duel od 8. marca, keď ho Vegas získal zo San Jose Sharks. Hertl 12. februára podstúpil operáciu, pri ktorej mu odstránili uvoľnenú chrupavku v ľavom kolene.

Obhajca titulu viedol v úvode stretnutia 2:0, keď sa dvakrát presadil Jack Eichel, ale ani jeho dva presné zásahy nestačili na body. Center prvej formácie tímu mal tiež asistenciu pri góle Hanifina a bola jeho 300. v základnej časti.

„Oni majú dobrý tím. Aj to je dôvod, prečo sú v tabuľke tam, kde sú. Myslím si, že sme zápas v niektorých častiach kontrolovali. V iných momentoch mali však navrch. Je to frustrujúce. Mali sme náskok a nezískali sme žiadne body, ktoré sú pre nás teraz dôležité,“ skonštatoval Eichel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies