Dvojnásobný majster sveta a neskôr majiteľ stajne v MOTO GP Fausto Gresini prehral boj s koronavírusom

NETKY.SK • 23 Február 2021, 16:18 • 2 min
Dvojnásobný majster sveta a neskôr majiteľ stajne v MOTO GP Fausto Gresini prehral boj s koronavírusom

BOLOGNA - Koronavírus si vybral ďalšiu obeť medzi úspešnými športovcami z minulosti, ochoreniu COVID-19 vo veku 60 rokov podľahol dvojnásobný majster sveta v motocyklovej kubatúre do 125 ccm Fausto Gresini.

slovakia

left justify in out

Talian zomrel v nemocnici v Bologni presne mesiac po svojej šesťdesiatke. Podľa lekárov podľahol komplikáciám spojeným práve s koronavírusom.

"Je to správa, akú by sme najradšej nikdy nepublikovali, ale bohužiaľ sa s tým musíme podeliť. Po takmer dvoch mesiacoch boja proti Covidu nás navždy opustil Fausto Gresini, tesne po tom, ako dosiahol šesťdesiatku," uvádza sa na twitteri stajne MOTO GP, ktorý Gresini vlastnil.

 


Fausto Gresini sa v rokoch 1985 a 1987 stal svetovým šampiónom v kubatúre do 125 ccm, aktívnu kariéru športovca ukončil v roku 1994. Vzápätí sa vydal na manažérsku dráhu a viac ako dve dekády bol súčasťou tímu Gresini Racing.

 

img

 

Úspechy jazdcov na Gresiniho strojoch  

Najväčšími úspechmi zoskupenia boli 2. miesta Španiela Seteho Gibernaua resp. Taliana Marca Melandriho v najsilnejšej kubatúre MotoGP v rokoch 2004 resp. 2005. Za Fausta jazdila aj vychádzajúca talianska hviezda Marco Simoncelli. Ešte pred svojou náhlou smrťou po havárii na okruhu Sepang v Malajzii v roku 2011 sa so strojom Fausta Gresiniho postavil v tej istej sezóne na pódium v Českej republike (3. miesto) a v Austrálii (2. miesto).

 

img

 

Náhla zmena stavu 
Gresini mal pozitívny test na COVID-19 v decembri. Najprv sa liečil doma a v závere roka ho previezli do nemocnice. Jeho stav sa síce najprv pomaly zlepšoval, no vo februári sa rapídne zhoršil a jeho pľúca už fungovali len s výraznými obmedzeniami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies