NHL: Manažéri chcú ešte viac zvýhodniť útočiaci tím

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 10:26 • 2 min
NHL: Manažéri chcú ešte viac zvýhodniť útočiaci tím

BOCA RATON - Generálni manažéri klubov hokejovej NHL by chceli zvýhodniť počas zápasov útočiace tímy a odporúčajú zmeniť pravidlo o vhadzovaní v tretinách pred bránkami.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu, ktorý získal podporu na rokovaní v Boca Raton na Floride, by ako prvý položil na buly hokejku hráč brániaceho sa mužstva a až po ňom útočiaceho. V strednom pásme by zostalo súčasné pravidlo, podľa ktorého sa najskôr postaví na vhadzovanie hráč hosťujúceho mužstva. Odporúčaná zmena vstúpi do platnosti až po schválení súťažnou komisiou a Radou guvernérov NHL. Oba orgány sa zídu na rokovaniach v júni.

 

"Ako bývalý center viem, že je to mierna výhoda, ak dávate hokejku pred buly ako druhý. Ak by to malo pomôcť ofenzíve, potom prečo nie? Myslím si, že je to dobrá myšlienka," uviedol generálny manažér Colorada Avalanche Joe Sakic. Návrh predniesol jeho kolega z Caroliny Ron Francis, ktorý bol v minulosti jedným z najlepších hráčov na vhadzovaniach v lige. Informácie zverejnil web NHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies