NHL: Islanders zdolali Sabres, Halákov Vancouver nestačil na Los Angeles

NETKY.SK • 31 December 2021, 10:46 • 2 min
NHL: Islanders zdolali Sabres, Halákov Vancouver nestačil na Los Angeles

NEW YORK – Zdeno Chára a jeho Islanders zdolali Buffalo a pripísali si dôležité víťazstvo na svojej ceste zachrániť zatiaľ nevydarenú sezónu. Canucks v bráne s Jaroslavom Halákom podľahli Los Angeles Kings 2:1 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Skvelý návrat zažil Mathew Barzal

 

Vydarený návrat do zostavy "ostrovanov" zažil Mathew Barzal, ktorý sa na výhre podieľal gólom a dvomi asistenciami. Dvadsaťštyriročný center odohral svoj prvý zápas od 11. decembra, predchádzajúce tri stretnutia vynechal v súvislosti s COVID-19 protokolom. "Mal veľkú zásluhu na víťazstve. Na ľade lietal, bolo pekné sledovať ho po takej pauze. Skvelý návrat, dodal nám energiu," povedal na adresu Barzala domáci obranca Noah Dobson, ktorý strelil gól a pridal asistenciu. Brankár Semjon Varlamov pomohol k víťazstvu 36 úspešnými zákrokmi. Islanders odohrali prvý zápas od 19. decembra. Chára bol s 22:11 minútami najviac vyťažovaný hráč svojho tímu, vyslal dve strely na bránku, zblokoval tri strely súpera a duel dokončil s dvomi plusovými bodmi.

 

Buffalo prehralo druhý zápas za dva dni, v noci na štvrtok podľahlo New Jersey 3:4. "Doplatili sme na zlý štart, robili sme chyby, ktoré bežne nerobíme. Súper narábal lepšie s pukom, my sme produkovali chyby," uviedol pre nhl.com jediný strelec Sabres v zápase Kyle Okposo. Buffalo viedol asistent Matt Ellis, pretože tréner Don Granato je na covidovej listine. Islanders zdolali Sabres na domácom ľade desiatykrát za sebou, séria trvá od 9. apríla 2016.

 

 

Hálak si nepripísal druhé víťazstvo v sezóne

 

Do súťažnej akcie sa vrátil brankár Vancouveru Jaroslav Halák. Na ľade Los Angeles zneškodnil v riadnom hracom čase a predĺžení 34 z 35 striel súpera, jeho tím napokon prehral s Kings 1:2 po nájazdoch. Halák v záverečnom rozstrele inkasoval z piatich nájazdov dvakrát. Autorom víťazného nájazdu domácich bol švédsky krídelník Viktor Arvidsson. Canucks prehrali prvýkrát pod vedením trénera Brucea Boudreaua, ktorý 5. decembra nahradil vo funkcii odvolaného Travisa Greena. Kanadský klub od príchodu Boudreaua ťahal sedemzápasovú víťaznú sériu. Sedem výhier po nástupe do nového tímu je vyrovnanie rekordnej série NHL, podobný kúsok pred Boudreauom dokázali Jacques Lemaire s New Jersey Devils (1993/94) a Geoff Ward s Calgary Flames (2019/2020).

 

Tridsaťšesťročný Halák nastúpil za Canucks siedmykrát, prvýkrát od 14. decembra, ale nepridal druhé víťazstvo. V riadnom hracom čase inkasoval len raz, keď ho v druhej tretine tečovanou strelou prekonal Brendan Lemieux. Ten istý hráč mohol v 57. sekunde tretej tretiny zvýšiť na 2:0, ale slovenský brankár mu chytil trestné strieľanie a dal svojmu tímu šancu vyrovnať.

 

Canucks sa to podarilo a duel poslal do predĺženia kapitán Bo Horvat, ktorý po nádhernej nahrávke J.T. Millera vyrovnal v presilovke necelých osem minút pred koncom riadneho času na 1:1. Miller bodoval v ôsmom zápase za sebou. "Halák chytal neskutočne. Zápas mohol pre nás dopadnúť oveľa horšie, najmä v druhej tretine, keď sa Jaro postavil na hlavu. Nehrali sme dobre, mali sme mu oveľa viac pomôcť a hrať pred ním lepšie," povedal Horvat pre agentúru AP. Slovenský brankár chytil v druhej tretine 16 striel, jeho výborný výkon stačil Canucks aspoň na zisk bodu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies