Väzba by sa podľa Borisa Kollára mohla na jeseň opäť upravovať

NETKY.SK • 26 Máj 2021, 13:18 • 2 min
Väzba by sa podľa Borisa Kollára mohla na jeseň opäť upravovať

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková dala šéfovi parlamentu Borisovi Kollárovi prísľub, že na jeseň pripraví ďalšiu zákonnú úpravu, ktorá ešte viac skráti kolúznu väzbu.

slovakia

left justify in out

Boris Kollár povedal v relácii Braňo Závodský Naživo Rádia Expres, že v súčasnosti ide koalícia kolúznu väzbu znižovať zo sedem na päť mesiacov, na jeseň by však mohla byť skrátená aj na tri. Upraviť by sa podľa neho mohli aj zvyšné druhy väzby, teda úteková a preventívna.

 

Súvisiaci článok: Vláda schválila zmenu kolúznej väzby tak, ako ho navrhla ministerka spravodlivosti

„Toto je len taký malý výsek, ale našli sme spoločnú reč," povedal Kollár. Zdôraznil, že hnutie Sme rodina na zmene podmienok väzby netrvalo kvôli Vladimírovi Pčolinskému. Vyhlásil však, že verí v jeho nevinu a kauzu označil za zmanipulovanú. Zároveň si však Kollár nemyslí, že by išlo o výsledok komplotu v polícii alebo vojny bezpečnostných zložiek. „Nie nehovorím to," povedal.


Pokiaľ ide o stretnutie vysokých politických a bezpečnostných predstaviteľov na pôde SIS, podľa Kollára nebol témou Vladimír Pčolinský. Rovnako ani možné ovplyvňovanie vyšetrovania prostredníctvom kajúcnikov. Dodal, že prípadné podozrenia pri postupe orgánov činných v trestnom konaní by mali vyvrátiť orgány samotné alebo policajná inšpekcia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies