VIDEO: Pri nehode lietadla s parašutistami zahynulo deväť ľudí

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 12:44 • 2 min
VIDEO: Pri nehode lietadla s parašutistami zahynulo deväť ľudí

KODAŇ - Neďaleko švédskeho mesta Örebro sa vo štvrtok večer zrútilo lietadlo prepravujúce parašutistov. Pri nešťastí zahynulo deväť ľudí, respektíve cestujúci a pilot.

slovakia

left justify in out

V lietadle bolo osem parašutistov a pilot, keď sa vo štvrtok zrútilo blízko dráhy na letisku Orebro, asi 160 km západne od Štokholmu. Predpokladá sa, že k havárii došlo po štarte lietadla. „Je to veľmi zlá nehoda,“ uviedla švédska polícia na svojom webe. "Všetci na palube havarovaného lietadla zahynuli," dodala polícia.

 

 

Prečítajte si: Česko zasiahli silné búrky, zahynuli dvaja ľudia

 

Malé lietadlo DHC-2 Beaver si na letné podujatie prenajal miestny parašutistický klub, informovali miestne médiá. Predseda vlády Stefan Lofven vyjadril sústrasť. „S veľkým zármutkom som prijal túto tragickú informáciu o leteckej katastrofe v Orebre,“ napísal na Twitteri. „Myslím na obete, ich rodiny a blízkych v tejto veľmi ťažkej situácii,“ dodal.

 

Podobný článok: Pri nehode vrtuľníka v Keni zomrelo 17 vojakov

 

Pri podobnom incidente v roku 2019 taktiež zahynulo deväť ľudí, keď sa lietadlo krátko po štarte zrútilo na severe krajiny. Lietadlo ich viezlo na zoskok padákom. Vyšetrovanie ukázalo, že lietadlo bolo naložené nesprávnym spôsobom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies