NHL: Hossa prelomil streleckú smolu

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 11:11 • 2 min
NHL: Hossa prelomil streleckú smolu

ST. LOUIS - Po prvých štyroch dueloch mu svietila v kolónke strelených gólov nula a bol preto pod mediálnym tlakom. Slovenský útočník Chicaga Blackhawks Marián Hossa však neprepadal panike, pretože v každom zápase série 1. kola play-off Západnej konferencie proti St. Louis Blues sa dostával do šancí a bol aktívny.

slovakia

left justify in out

Streleckú smolu prelomil 35-ročný krídelník v piatom zápase, v ktorom Chicago vyhralo 3:2 po predĺžení a v sérii vedie pre domácim duelom 3:2 na zápasy.
      

"Vytvárali sme šance, čo bolo dobré znamenie. Nebolo dôležité kto dával góly, ale kto vyhrával," povedal Hossa pre chicagotribune.com. Slovenský útočník zaznamenal v piatich dueloch celkovo 28 striel na bránku, pričom v každom mal minimálne štyri pokusy. Najviac striel mu štatistici napočítali v druhom zápase, keď brankára Blues Ryana Millera zasypal ôsmimi pokusmi. V poslednom zápase vystrelil sedemkrát a konečne jeden z jeho pokusov skončil v bránke. Hossa v čase 16:11 otvoril skóre. Na otázku aký bol rozdiel v Hossovom výkone oproti prvým štyrom zápasom odpovedal. "Len v tom, že som skóroval. Mojou prioritou je hrať celoplošný hokej. Samozrejme, že sa snažím pomôcť v ofenzíve, ale moja hra sa nemení, či dám gól, alebo nie," povedal slovenský útočník, ktorý patrí k najlepšie brániacim útočníkom v NHL. 
      

Jeho kvality vyzdvihol aj tréner St. Louis Ken Hitchcock. "Hossove najväčšie prednosti nie sú, keď má puk, ale keď je bez neho. Dokáže vytvoriť na hráča taký tlak, ako nikto iný v celej lige. Nepotrebuje streliť gól, aby bol dôležitým hráčom pre svoj tím," chválil Hitchcock slovenského útočníka. Hossa skóroval a Blackhawks vyhrali, slovenský hokejista tak môže byť dvojnásobne spokojný. "Keď vyhráme, tak som spokojný aj keď nedám gól. Vždy však poteší, keď pomôžem aj ofenzívne," dodal Hossa, ktorý má na konte 43 gólov v play-off.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies