NHL: Halák vychytal víťazstvo St. Louis nad Bostonom, Kopecký asistoval

NETKY.SK • 7 Február 2014, 07:12 • 2 min
NHL: Halák vychytal víťazstvo St. Louis nad Bostonom, Kopecký asistoval

NEW YORK - Zámorská hokejová NHL mala v noci na piatok na programe 11 zápasov, v ktorých si slovenský útočník Tomáš Kopecký pripísal jednu asistenciu. Jeho Floride to ale nestačilo a na vlastnom ľade podľahla Detroitu 1:3. Darilo sa brankárovi Jaroslavovi Halákovi, ktorý vychytal víťazstvo St. Louis.

slovakia

left justify in out

Kopecký asistoval pri jedinom góle svojho tímu v 20. minúte, po ktorom sa "panteri" ujali vedenia 1:0. "Red Wings" napokon troma gólmi duel otočili a mohli sa tešiť z druhého triumfu v rade. Pre slovenského reprezentanta to bola ôsma asistencia v sezóne. V drese Detroitu nechýbali Tomáš Tatar s Tomášom Jurčom, ani jeden však nebodoval. Tatar počas 16:11 minút zaznamenal jeden strelecký pokus a jednu mínusku. Jurčo odohral 13:53 min a takisto si pripísal mínusku.

 

Halák výraznou mierou pomohol k víťazstvu St. Louis nad Bostonom 3:2 pp, keď vychytal 36 z 38 striel súpera a duel ukončil s 94,7-percentnou úspešnosťou zákrokov. Boston nastúpil už bez obrancu Zdena Cháru, ktorý odcestoval do dejiska ZOH 14 v Soči, kde v piatok počas otváracieho ceremoniálu ponesie slovenskú vlajku.

V ďalšom stretnutí nestačil NY Islanders s Ľubomírom Višňovským na Calgary a prehral 2:4. Štvorzápasovú víťaznú šnúru prerušili v noci na piatok hráči NY Rangers, na domácom ľade bol nad ich sily Edmontom (1:2). V drese hostí odohral slovenský obranca Martin Marinčin viac ako 20 minút, počas ktorých nazbieral dva plusové body. 

Výsledky:

Florida - Detroit 1:3 /za domácich T. KOPECKÝ 0+1/

NY Islanders - Calgary 2:4

NY Rangers - Edmonton 1:2

Philadelphia - Colorado 3:1

Washington - Winnipeg 4:2

Montreal - Vancouver 5:2

Ottawa - Buffalo 3:2

Tampa Bay - Toronto 1:4

St. Louis - Boston 3:2 pp

Minnesota - Nashville 3:2 pp

Los Angeles - Columbus 1:1 v 3. tretine




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies