NHL: Draftová lotéria sa uskutoční v sobotu 18. apríla

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 13:43 • 2 min
NHL: Draftová lotéria sa uskutoční v sobotu 18. apríla

TORONTO - Rovnako ako pred rokom má najvyššiu šancu na prvé miesto v júnovom drafte nováčikov zámorskej hokejovej NHL tím Buffalo Sabres, keďže v sezóne 2013/2014 aj 2014/2015 boli "šable" najhorším mužstvom z 30-členného profiligového pelotónu. Kým v apríli 2014 mali Sabres až 25-percentnú šancu na to, aby sa stali víťazmi tradičnej lotérie, tentoraz je pravdepodobnosť "iba" 20-percentná. Ani to však Buffalu pred rokom nepomohlo, keďže na základe lotérie si z prvého miesta v drafte vyberala Florida.

slovakia

left justify in out

Vedenie súťaže zoradilo všetky tímy, ktoré nepostúpili do play-off. Priradilo im percentuálnu šancu, akú majú na právo výberu z prvého miesta. Za Buffalom nasledujú Arizona (13,5 percenta), Edmonton (11,5), Toronto (9,5), Carolina (8,5), New Jersey (7,5), Philadelphia (6,5), Columbus (6,0), San Jose (5,0), Colorado (3,5), Florida (3,0), Dallas (2,5), Los Angeles (2,0) a Boston (1,0).

 

Lotéria prebehne v sobotu 18. apríla tradičným systémom. V osudí sa bude nachádzať štrnásť očíslovaných loptičiek, stroj z nich vyžrebuje štyri. Výsledná kombinácia (bez dôležitosti poradia, pozn.) na základe vopred stanovenej tabuľky všetkých možností (zástupcovia NHL ju zverejnia v piatok) určí konečné poradie. O poradí na 17. - 30. pozícii rozhodnú súboje play-off, ktoré sa začínajú už v stredu.

 

Hráčskou jednotkou tohtoročného draftu nádejí by mal byť Connor McDavid z Erie Otters z OHL alebo iný center Jack Eichel z Bostonskej univerzity. Väčšie šance však dávajú odborníci Kanaďanovi McDavidovi. Tohtoročný draft sa uskutoční 26. a 27. júna v Sunrise v domovskom stánku tímu Florida Panthers. Slovenskou jednotkou by mal byť brankár Matej Tomek alebo obranca Erik Černák. Vyplýva to z rebríčkov, ktoré zverejnil Centrálny úrad pre skauting NHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies