Robert Fico poprel spoluprácu s fašistami

NETKY.SK • 20 August 2021, 09:39 • 2 min
Robert Fico poprel spoluprácu s fašistami

Robert Fico vysvetlil, že strana Smer-SD pri organizovaní protestnej akcie v Košiciach na Deň Ústavy SR politicky s nikým nespolupracuje.

slovakia

left justify in out

Mimoparlamentné hnutie Republika ešte koncom júla informovalo, že bude so Smerom-SD na proteste spolupracovať. Slovenskí europoslanci vyzvali vedenie Socialistickej frakcie v Európskom parlamente a Strany európskych socialistov, aby vyvodili dôsledky zo spolupráce Smeru s fašistickými stranami.

 

"Nie je žiadny organizačný výbor, nie je žiadna dohodnutá politická spolupráca s nikým. Smer-SD nemôže niesť zodpovednosť za nepravdivé vyhlásenia iných," reagoval Fico s tým, že jeho strana s nikým nič neorganizuje a je to prirodzená iniciatíva Smeru-SD. Odmietol, že by šlo o protest proti očkovaniu. Do hnutia Republika odišli viacerí poslanci Národnej rady SR z ĽSNS. O tom, že bude hnutie spolupracovať so Smerom-SD na avizovanom proteste 1. septembra, informoval jeho predseda Milan Uhrík.

 

Prečítajte si: Robert Fico zrejme zabudol na budovanie hrádze proti extrémizmu! Spojil sa s Milanom Uhríkom

 

Slovenský europoslanec Martin Hojsík na sociálnej sieti uviedol, že konanie a rétorika Fica a ďalších členov Smeru-SD poškodzujú nielen spoločné európske hodnoty ale aj myšlienku sociálnej demokracie ako takej. "Zastavme spoločne radikalizmus a protidemokratické snahy, kým je na to čas," píše sa v liste, ktorý podpísalo osem slovenských europoslancov.

 

Strana európskych socialistov pozastavila členstvo strane Smer-SD na desať mesiacov už v roku 2006. Ako dôvod uviedla spoluprácu s údajne nacionalistickou Slovenskou národnou stranou. Protestná akcia 1. septembra sa bude konať pred sídlom Ústavného súdu SR v Košiciach. Smer-SD hovorí o rozklade štátu na všetkých jeho úrovniach. 

 

Súvisiaci článok: Strana Smer-SD zorganizuje protest proti súčasnej vláde v Košiciach

 

"Vláda porušuje základné ľudské práva a slobody, rozdeľuje spoločnosť a zneužíva trestné právo na boj s opozíciou. Pri riadení krajiny panuje chaos a zmätok, ktorý je dôsledkom nepripravenosti, nevzdelanosti a neschopnosti 'Hegeromatovičovej' vlády," uviedla strana v pozvánke na protest. Súčasná vládna koalícia sa podľa Smeru-SD zásadne odklonila od svojich predvolebných sľubov, a preto sa drvivá väčšina občanov Slovenskej republiky právom cíti podvedená.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona