Rusko bude chránené pred útokom nepriateľa nepretržitým radarovým systémom

NETKY.SK • 6 December 2019, 09:58 • 2 min
Rusko bude chránené pred útokom nepriateľa nepretržitým radarovým systémom

MOSKVA – V rámci tlačovej konferencie, ktorá sa uskutočnila počas včerajších hodín, uviedlo ministerstvo obrany Ruskej federácie, že okolo svojich hraníc vytvorí radarové pole, ktoré bude schopné sledovať riadené strely ešte pred ich vypustením a kontrolovať vzdušný priestor pred vojenskými lietadlami a inými narušiteľmi.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti bolo v Rusku vytvorené pole pre výstražný systém proti raketovým útokom. Systém obsahuje radarový typ "Voronež", ktorého hlavnou úlohou je sledovať vypustenie balistických rakiet na ruské územie.

 

"V budúcnosti sa vytvorí nepretržité radarové pole pre aerodynamické ciele, podobne ako v prípade systému varovania pred raketovým útokom", uviedlo vojenské oddelenie.

 

Nový systém bude zahŕňať zámorské stanice typu "Kontajner", z ktorých prvá vstúpila do bojovej pohotovosti 1. decembra v Mordovii. Nový radar dokáže sledovať hromadný vzlet lietadiel, odpaľovanie riadených striel alebo štart nadzvukových zariadení vo vzdialenosti dvetisíc kilometrov od západných aj južných hraníc Ruska. Týmto spôsobom je poskytnutý čas na odrazenie možného útoku na objekty v krajine.

 

"Ďalšia stanica tohto typu bude pokrývať arktický smer", uviedol Michail Petrov, hlavný konštruktér "Kontajneru". Práca týchto staníc je založená na príjme rádiového signálu odrážaného od ionosféry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies