Sme rodina nepodporí predĺženie núdzového stavu. Očakáva výhodné riešenia na pomoc pri zvýšených cenách energií

NETKY.SK • 6 Február 2022, 17:08 • 2 min
Sme rodina nepodporí predĺženie núdzového stavu. Očakáva výhodné riešenia na pomoc pri zvýšených cenách energií

BRATISLAVA – Sme rodina nebude hlasovať za predĺženie núdzového stavu. Podporí na vláde i v parlamente opatrenia na pomoc pri zvýšených cenách elektrickej energie. Predseda hnutia a parlamentu Boris Kollár to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12.

slovakia

left justify in out

img

 

Treba podľa neho skončiť s obmedzeniami a otvoriť ekonomiku. „Nepustíme ďalšie predlžovanie núdzového stavu, budeme hlasovať proti tomu,“ deklaroval Kollár. Ako hovorí, ukázalo sa, že omikron nemá taký ťažký priebeh. Schvaľuje však, že niektorí členovia vlády chcú počkať, či sa vysoký počet nakazených napokon neprejaví v nemocniciach.

 

Poslanec Peter Pellegrini (nezaradený) súhlasí s uvoľnením opatrení. „S omikronom sa už musíme naučiť žiť,“ povedal. Podotkol, že opatrenia vyčleňujú zo spoločnosti skoro polovicu ľudí. Obaja politici by zvážili ďalšie skrátenie karantény. „Karanténa môže spôsobovať oveľa väčšie problémy ako omikron,“ podotkol Pellegrini. Sústredil by sa na posilnenie zdravotníctva či zabezpečenie liekov. Poslanci ako súčasť kritickej infraštruktúry nemusia za určitých podmienok zostať v karanténe. V prípade nedostatku poslancov pri rokovaniach parlamentu by sa podľa Kollára mohol využiť horný balkón. „Odtiaľ by sa dalo teoreticky hlasovať,“ uviedol.

 

img

 

Konkrétne riešenia na pomoc pri zvýšených cenách energií očakáva Kollár od ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) na pondelkovej (7. 2.) koaličnej rade. Hoci poslanec Sme rodina navrhol v parlamente zníženie DPH na potraviny, Kollár pripustil riziko, že by obchodník cenu neznížil. Zároveň však hovorí, že keď budú Slováci z prihraničných oblastí nakupovať mimo SR, slovenská ekonomika utŕži obrovské straty na daniach. Akýkoľvek návrh ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana (nominant OĽaNO), ktorý zníži tlak na ľudí, podporí. Nevylučuje pomoc ľuďom v energetickej chudobe, napríklad peniazmi z rôznych štátnych fondov.

 

Možno vás zaujme: Zeman podpíše novelu pandemického zákona



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies